Nemzetközi foci

Joachim Löw meghúzta a váratlant, íme a címvédő vb-kerete

Világsztárok arzenálja.

A legnagyobb esélyes és egyben címvédő Németország is megtörte a csendet, kihirdették 23 fős keretüket az oroszországi világbajnokságra. Ha rápillantunk a névsorra akkor egytől-egyig világsztárokba botlunk, azonban pár játékos neve a német drukkereknek némileg hiányozhat.

Egyikük Leroy Sané, aki idén a Manchester Cityben kiváló formában játszott, de még sem tudott bekerülni a szűkített keretbe. Sokan úgy vélik, az Ausztria elleni meccsen nyújtott teljesítménye állhat Joachim Löw döntése mögött. Némely szurkolónak Kevin Trapp beválogatása is meglepetésként hatott, sokáig kérdés volt, hogy vajon ő vagy Bernd Leno lesz majd a harmadik kapus a tornán, de végül a Paris Saint-Germain hálóőrére esett a választás. Egy biztos, ezzel a csapattal abszolút esélyes a címvédés a németek számára.

A német vb-keret

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain), Marc-André ter Stegen (Barcelona).
Védők: Marvin Plattenhardt (Hertha BSC), Jonas Hector (1. FC Köln) Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Mats Hummels (Bayern München), Niklas Süle (Bayern München), Antonio Rüdiger (Chelsea), Jérôme Boateng (Bayern München), Joshua Kimmich (Bayern München).
Középpályások: Sami Khedira (Juventus), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), Thomas Müller (Bayern München), Leon Goretzka (Schalke 04), Sebasian Rudy (Bayern München), Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Ilkay Gündogan (Manchester City).
Támadók: Timo Werner (RB Leipzig), Mario Gomez (VfB Stuttgart)

Címlapkép: Andreas Schaad / GES-Sportfoto / DPA

Olvasói sztorik