Nemzetközi foci

Alighanem eldőlt, hol rendezik a 2026-os világbajnokságot

Véleményt mondott a FIFA.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) technikai bizottságának értékelése szerint a 2026-os világbajnokság rendezésére beérkezett két pályázat közül az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közös kandidálása jobb, mint Marokkóé.

A 220 oldalas tanulmány szerint a három ország 4-es osztályzatot kapott a maximális 5-ből, míg az észak-afrikai pályázat 2,7-et. A versenyben maradáshoz legalább kettes értékelést kellett elérni.

A 48 csapatos torna helyszínéről június 13-án, egy nappal az oroszországi vb rajtja előtt dönt a FIFA kongresszusa, amelyen mind a 211 tagországnak egy szavazata lesz. Az Egyesült Államok 1994-ben, míg Mexikó 1970-ben és 1986-ban adott otthont vb-nek, miközben Marokkó ugyan négyszer pályázott már, de egyszer sem nyert.

Újabb sztár marad le a vb-ről térdsérülés miatt
Megint hivatalossá vált egy 23-as keret. 

Az amerikai kandidálás szerint 16 város 16 stadionjában lennének a meccsek, a helyszíneket pedig 23 jelentkezőből választják majd ki. Az ígéret szerint valamennyi aréna legalább 68 ezer néző befogadására lesz alkalmas, ami új nézőcsúccsal kecsegtet.

Marokkó 10 város 12 stadionjában rendezné meg a tornát, de valamennyi létesítmény egy 550 kilométeres sugarú körben helyezkedne el Casablancától.

Olvasói sztorik