Nemzetközi foci

Újabb sztár marad le a vb-ről térdsérülés miatt

Megint hivatalossá vált egy 23-as keret.

Mladen Krsztajics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 23 tagú világbajnoki keretét, amelyben több olyan futballista szerepel, aki egyáltalán nem vagy csak néhányszor játszott eddig a nemzeti csapatban.

Ronaldo már közölte a csapattársaival, hol folytatja?
A Marca szerint hetekkel a kijevi BL-döntőt megelőzően robbant a bomba.

A Német Kupa-győztes Eintracht Frankfurtban kiváló szezont produkáló Luka Jovics és az otthon játszó védő, Milan Rodics abszolút újonc, de az ugyancsak a Crvena zvezdában szereplő Nemanja Radonjics, a Lazio-játékos Szergej Milinkovics-Szavics és a Fiorentina védője, Nikola Milenkovics is kevesebb mint ötször volt válogatott.

A keretben három olyan labdarúgó van, aki Szerbiában futballozik: a fent említetteken kívül a válogatott kezdő kapusa, Vladimir Sztojkovics nem légiós.

A keretszűkítésnek négyen estek áldozatul: a kapus Alekszandar Jovanovics, a középpályás Nemanja Makszimovics és Mijat Gacsinovics, továbbá a korábban a Manchester Cityben, jelenleg a Schalke 04-ben szereplő védő, Matija Nasztaszics (a képen 5-ös számmal). Közülük utóbbi állandó kezdő szokott lenni, de nem épült fel térdsérüléséből.

A szerbek 2010 óta először jutottak ki nagy tornára, a három hét múlva kezdődő oroszországi viadalon az E csoportban Costa Ricával, Svájccal és Brazíliával találkoznak.

A szerb vb-keret

Kapusok: Vladimir Sztojkovics (Partizan Beograd), Predrag Rajkovics (Makkabi Tel-Aviv), Marko Dmitrovics (Eibar).

Védők: Braniszlav Ivanovics (Zenit), Alekszandar Kolarov (AS Roma), Antonio Rukavina (Villarreal), Dusko Tosics (Kuangcsou), Milos Veljkovics (Werder Bremen), Uros Szpajics (Krasznodar), Nikola Milenkovics (Fiorentina), Milan Rodics (Crvena zvezda).

Középpályások: Nemanja Matics (Manchester United), Luka Milivojevics (Crystal Palace), Szergej Milinkovics-Szavics (SS Lazio), Adem Ljajics (Torino), Marko Grujics (FC Liverpool), Dusan Tadics (Southampton), Filip Kosztics (Hamburger SV), Andrija Zsivkovics (Benfica), Nemanja Radonjics (Crvena zvezda).

Támadók: Alekszandar Mitrovics (Fulham), Alekszandar Prijovics (PAOK), Luka Jovics (Eintracht Frankfurt).

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik