Neymar is szerepel a Real Madrid bevásárlólistáján

Több lehetőségben gondolkodnak a vezetők.

A Bajnokok Ligája megnyerése után még mindig az ünneplésé a főszerep a Real Madridnál, de a klubvezetők nem ülhetnek a babérjaikon, ezért a háttérben már azt tervezik, hogyan tudnák átalakítani, tovább erősíteni a csapatot a következő szezonra.

Az elmúlt néhány hónapban részletes jelentések láttak napvilágot a lehetséges érkezőkről, de ezek között akadtak olyan információk is, amelyek már nem aktuálisak: Zinédine Zidane vezetőedző például már nem érdeklődik a kapus Kepa Arrizabalaga iránt.

A világbajnokság is hatással lehet a tervekre, mint 2014-ben, amikor James Rodriguez a jó szereplése nyomán előtérbe került.

A spanyol klub az elmúlt öt évben ‒ amikor négyszer nyerte meg a BL-t ‒ összesen 456 millió eurót költött játékos-vásárlásra, és 403 milliós bevétele volt az eladásokból.

Három posztra keresnek mindenképpen új embereket idén nyáron: kapus, irányító középpályás és jobbhátvéd.

Ennek ellenére Neymar is szerepel a listán, és ha ő mégsem akarja elhagyni a Paris Saint-Germaint, akkor szóba kerülhet Mohamed Szalah, Eden Hazard és Paulo Dybala is.

A kapuba a brazil Alisson Becker érkezhet az AS Romától, mert valószínűleg kevesebbet kellene adniuk érte, mint David De Gea vagy Thibaut Courtois esetében.

A Real Sociedad jobbhátvédje, Álvaro Odriozola megérne 40 millió eurót a Realnak, az Atlético Madrid középhátvédje, José María Giménez pedig 65 milliós kivásárlási ár ellenében érkezhet.

Az alternatívák közé tartozik Milan Skriniar az Interből és Alessio Romagnoli az AC Milanból, ők 60 millió euróba kerülnek.

Az biztos, hogy a brazil támadó, Vinícius Júnior július közepén csatlakozik a csapathoz, a saját nevelésű Mariano Díaz Mejíát pedig szeretnék visszaszerezni az Olympique Lyontól.

nyitókép: CHRISTOPHE SIMON / AFP