Nemzetközi foci

Elszakadt a keresztszalagja, lemarad a vb-ről a BL-győztes támadó

Hatalmas koreai pech három héttel a torna rajtja előtt.

Li Gun Ho sérülés  miatt kikerült a dél-koreai válogatott bő világbajnoki  keretéből. A Kangvon FC 33 éves támadója csapata hétvégi bajnoki  mérkőzésén sérült meg. Az Ázsiában 2012-ben az év játékosának  választott Linek – aki abban az évben ázsiai Bajnokok Ligáját nyert  az Ulsan Hyundai gárdájával – elszakadt a keresztszalagja.

Sin Te Jong dél-koreai szövetségi kapitány keretéből korábban  sérülés miatt már kidőlt a védő Kim Min Dzse, a középpályás Jom Ki  Hun, és legutóbb hétfőn a szintén középpályás Gvon Csang Hun.  

A keretben lévő labdarúgók közül nem teljesen egészséges Kim  Dzsin Szu sem, aki térdsérüléssel küzd. A szövetségi kapitány a  Hoffenheimet is megjárt 25 éves védővel kapcsolatban elmondta:  kétséges, hogy jövő héten játszhat-e a felkészülési mérkőzéseken.

BL-döntő előtt: Lovren üzent a Real Madrid sztárjainak
Szombaton már a pályán kell bizonyítani a Liverpoolnak.

Az ázsiaiak hétfőn a hondurasi, pénteken a bosnyák válogatottal  találkoznak. Amennyiben Kim Dzsin Szu egészségi állapota nem lesz  megfelelő, a szakember őt sem jelöli a 23 fős vb-keretbe, amelyet  június 4-ig kell hivatalosan leadni.  A június 14-én kezdődő oroszországi vb-n a dél-koreaiak az F  csoportban a svédekkel, a mexikóiakkal és a címvédő németekkel  találkoznak majd.

Olvasói sztorik