Nemzetközi foci

Hiába rúgott négyet a Barca, kikapott a Levantétól

Őrületes meccsen szakadt meg a Barcelona nagy sorozata. Coutinho és Boateng triplázott, Bardi kettőt vágott.

Mindenki nagy meglepetésére nem került be a Levante elleni Barca-keretbe Lionel Messi, így nélküle igyekezett tovább nyújtani elképesztő veretlenségi rekordját a katalán csapat, amely ha vasárnap este és az utolsó fordulóban sem szenved vereséget, akkor történelmi tettet hajt végre.

Nagyon jól és hihetetlenül bátran kezdte a találkozót az exújpesti Enisz Bardival felálló Levante, Emmanuel Boateng előbb a kilencedik, majd a harmincadik percben vette be Ter Stegen kapuját, sőt Bardi még kapufát is lőtt. Azt túlzás lenne állítani, hogy ezek után észbe kapott a Barca, de mindenesetre még a félidő előtt Coutinho tizenhét méterről eleresztett bombájával szépíteni tudott.

Felvette Trump nevét az Európa Liga-induló csapat
Nem vicc, az amerikai elnökről nevezték el a Vasas korábbi ellenfelét.

Aztán ami a második játékrészben várt ránk, arra nincsenek szavak…

A fordulás után tíz perc alatt három gólt is lőtt a Levante, ebből kettőt Bardi vállalt magára – a góljait ide kattintva tekintheted meg –, nem vicc, az 56. percben 5-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Bardi kétszer is örülhetett a góljának. Fotó: AFP / JOSE JORDAN

Ám ismét bebizonyosodott, hogy a Barcelonát még ekkora előny birtokában sem szabad leírni, a vendégek egy csapásra észbe kaptak, hogy ebből bizony iszonyatos nagy égés lehet és tizenkét perc alatt hármat szórtak – Coutinho meglőtte a második és a harmadik gólját, Luis Suárez pedig tizenegyesből talált be, 5-4-re módosult az állás.

Hiába a nagy rohamok, az egyenlítés már nem jött össze, így a Barcelona elveszítette a veretlenségét, nem ír történelmet a most futó szezonban – ellenben a Levantéval, amely eddig még soha nem nyert meg zsinórban öt meccset hazai pályán az élvonalban. Eddig.

címlapfotó: AFP / JOSE JORDAN

Spanyol bajnokság, 37.forduló

Espanyol–Málaga 4-1 (3-1)
Levante–Barcelona 5-4 (2-1)
Szombaton játszották:
Real Sociedad–Leganés 3-2 (2-1)
Alavés–Athletic Bilbao 3-1 (1-0)
Real Betis–Sevilla 2-2 (1-0)
Deportivo La Coruna–Villarreal 2-4 (0-3)
Eibar–Las Palmas 1-0 (1-0)
Getafe–Atlético Madrid 0-1 (0-1)
Girona–Valencia 0-1 (0-0)
Real Madrid–Celta Vigo 6-0 (3-0)

Olvasói sztorik