Nemzetközi foci

Felvette Trump nevét az Európa Liga-induló csapat

Nem vicc, az amerikai elnökről nevezték el a Vasas korábbi ellenfelét.

Hihetetlen, de igaz, a mai naptól fogva az izraeli élvonalban szereplő Beitar Jeruzsálem új neve Beitar Trump Jeruzsálem, miután a klub vezetősége úgy döntött, az amerikai elnök, Donald Trump iránti tiszteletből nevet változtat.

Mint ismert, tavaly december végén az Amerikai Egyesült Államok első embere bejelentette, hogy az USA izraeli nagykövetsége Tel-Avivból Jeruzsálembe költözik, és elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, ezzel pedig új fejezet kezdődött az izraeli-palesztin konfliktushoz való hozzáállásban.

Eldőlt Neymar és Lewandowski sorsa, Szalah utódját keresi a Pool
Mozgalmas hét áll mögöttünk, mutatjuk a legizgalmasabb híreket.

Jeruzsálem 70 éve várja nemzetközi elfogadását, míg nem Donald Trump egy bátor húzással elismerte Izrael örök fővárosaként bátorságot és igazi szeretetet mutatva az izraeli emberek felé. A Beitar Jeruzsálem, a város egyik legjelentősebb szimbóluma boldog, hogy a saját gesztusával viszonozhatja Trump szeretetét és támogatását. A klub elnökei, Eli Tabib tulajdonos és Eli Ohana ügyvezető igazgató úgy döntöttek, hogy a klub nevéhez hozzáadja a történelmet író amerikai elnök nevét – olvasható a klub közleményében.

Az izraeli klub egyébként nem ismeretlen a számunkra, az Európa Liga 2017-18-as kiírásának első selejtezőkörében éppen a Vasast búcsúztatta 7-3-as összesítéssel, majd egy fordulóval később a bolgár Botev Plovdiv búcsúztatta, jelenleg a második helyen áll hazája bajnokságában.

címlapfotó: RON SACHS / Consolidated News Photos / DPA / AFP

70 שנה המתינה ירושלים להכרה בינלאומית, עד שהנשיא דונלד טראמפ החליט לעשות מעשה והכיר בה כבירת הנצח של עם ישראל. הנשיא…

Közzétette: ‎מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים – F.C. Beitar Jerusalem‎ – 2018. május 13.

Olvasói sztorik