Nemzetközi foci

Sallaiék megnyerték a ciprusi bajnokságot

Csak egy magyar örülhetett a DAC–Slovan ezüstrangadó után. Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német élvonal utolsó fordulójában Dárdai Pál Hertha BSC-je odahaza szenvedett 6-2-es vereséget az RB Leipzigtől. A vendégek kapuját Gulácsi Péter védte.

Szalai Ádám gólja is kellett a Hoffenheim győzelméhez, a magyar csatár okos gólt lőtt a Borussia Dortmundnak. Videón a találat ITT.

Szalai Ádámék öröme érhető. Fotó: UWE ANSPACH / DPA / AFP

Az olasz másodosztályú Palermo színeiben ezúttal sem kapott lehetőséget Balogh Norbert, a magyar csatár kispadról nézte a szicíliaiak 0-0-s döntetlenjét a Cesena ellen.

A szlovál élvonalban DAC–Slovan csúcsrangadóra került sor szombat este, a pozsonyiak 1-0-s győzelmet arattak, így ők nyerték az ezüstcsatát. A győztes vendégeknél Holman Dávid 71 percet töltött a pályán, míg a hazaiaknál Vida Kristophert a 69. percben cserélte le Marco Rossi. Mervó Bence kispadozott, Kalmár Zsolt eltiltását töltötte.

Hajrágóllal verte 2-1-re a Sallai Roland vezette APOEL az Anortosziszt hazai pályán a ciprusi bajnokságban, ezzel pedig a magyar játékos csapata elhódította a bajnoki címet. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót.

címlapkép: fcdac.sk

Olvasói sztorik