Nemzetközi foci

A Leipzig kiütötte a Herthát, Szalai gólt lőtt a Dortmundnak

Otthon kapott ki a Bayern, Bajnokok Ligájában indul a Hoffenheim. Bundesliga-eredmények.

Az utolsó fordulót rendezték szombat délután a Bundesligában, ahol még több nyitott kérdés is volt a kezdés előtt mind a tabella végén, mind pedig az elején.

A honfitársainkra is fontos találkozó várt, a Gulácsi Péter fémjelezte RB Leipzig a nemzetközi kupaindulásért harcolt – kis szerencsével akár a Bajnokok Ligája is elérhető lett volna – a Dárdai Pál vezette Hertha BSC otthonában, míg a Hoffenheim Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban fogadta a Borussia Dortmundot, a tét a BL-csoportkör volt.

Franciaországba igazolhat a Fradi játékosa
Pedroso három lehetőségből választhat.

A lipcseiek nem bízták a véletlenre és a többi csapatra a sorsukat, már az első félidőben húsz perc alatt berámoltak három gólt a Hertha kapujába, így hiába egyenlített még az elején Vedad Ibisevics, a félidőben 3-1-es vendég vezetés állt az eredményjelzőn. A másodikban sem állt le Gulácsi csapata, szintén három gólt rámolt be Dárdaiéknak, így 6-2-es kiütést mérve a kék-fehérekre, de ez is csak az EL-selejtezős helyre volt elég – a gólokat ide kattintva nézheted meg.

Izgalmas meccsen vívta ki a Bajnokok Ligája-indulást a Hoffenheim, amely végül 3-1-re nyert a Dortmund ellen. A hazai együttes második gólját Szalai Ádám szerezte, a klasszis befejezést ide kattintva láthatod.

Szalai levadászta a Dortmundot. Fotó: AFP / Amelie QUERFURTH

A Bayern München keretében ugyan Boateng, Robben, Vidal és Alaba sem kapott helyet sérülés miatt, ám így is erős csapatot küldött pályára Jupp Heynckes, akinek az utolsó Bundesliga-meccse nem sült el jól. A Stuttgart ugyanis a görög válogatott támadó, Donisz vezérletével lemosta a pályára a bajorokat – a gólokat ide kattintva nézheted meg.

Az is eldőlt továbbá, hogy a Köln mellett a Hamburg a másik kieső – a meccs végén félbeszakította a játékvezető a találkozót, miután a drukkerek nehezen viselték a kiesést –, míg a Wolfsburg osztályozót játszik a bennmaradásért.

Bundesliga, 34.forduló:

Bayern München–VfB Stuttgart 1-4 (1-2)
Freiburg–Augsburg 2-0 (0-0)
Hamburg–Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-1)
Hertha BSC–RB Leipzig 2-6 (1-3)
Hoffenheim–Borussia Dortmund 3-1 (1-0)
Bayer Leverkusen–Hannover 96 3-1 (2-0)
Mainz 05–Werder Bremen 1-2 (1-1)
Schalke 04–Eintracht Frankfurt 1-0 (1-0)
Wolfsburg–1. FC Köln 4-1 (1-1)

A Bundesliga 2017-18-as idényének végeredménye

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik