Nemzetközi foci

A Barcelona elnöke az edzőváltásról nyilatkozott

Eldőlt Ernesto Valverde mester sorsa.

Hiába duplázott Spanyolországban az FC Barcelona, idén is a negyeddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától, ezért a közelmúltban felvetődött, hogy menesztik Ernesto Valverde vezetőedzőt, vagy pedig magától lemond.

Ő lesz az edző a következő szezonban is, az AS Roma elleni mérkőzés után sem voltak kétségeim vele kapcsolatban. Soha nem gondoltam rá, hogy menesszem őt ‒ nyilatkozta Josep Bartomeu klubelnök.

Hozzátette, a visszavágón a csapat nem tudott a megszokott szinten teljesíteni, de elsősorban nem is az a meccs a fontos, hanem az, hogyan reagáltak a kudarcra, márpedig utána megnyerték a kupát és tovább menetelnek a bajnokságban.

A múlt héten Luis Suárez elárulta, hogy az Atlético Madrid francia csatára, Antoine Griezmann a katalánokhoz igazol idén nyáron, de ezt most Bartomeu nem erősítette meg.

Nem beszélünk más csapatok játékosairól. Elemezzük a szezont, és meglátjuk, kik távoznak, és kiket kellene igazolnunk. Egyszer találkoztam vele a Baleár-szigeteken, de nem idén. Októberben beszéltem az ügynökével, illetve az Atlético elnökével is, de nem róla – magyarázta az FC Barcelona első embere.

nyitókép: Giuseppe Maffia/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik