Nemzetközi foci

Messi és Ronaldo is rekordot döntött az El Clásicón

Nézzük a spanyol rangadót a számok nyelvén.

Az El Clásico statisztikai érdekességek sokaságát kínálta a számok, adatok szerelmeseinek, ezeket a spanyol bajnokság meccseit közvetítő Sport TV honlapja gyűjtötte össze:

Lionel Messi 35. egymás utáni szereplésével az El Clásicók szereplési rekordere lett, holtversenyben a Real Madrid ötvenes-hatvanas évekbeli sztárjával, Francisco Gentóval.

Luis Suárez a hatodik gólját szerezte a Real ellen.

Cristiano Ronaldo is csúsot döntött vasárnap – fotó: Andres Garcia / Spain DPPI

Messi a 26. gólját szerezte a nagy rivális ellen. Ennél többet csak a Sevillának (31) és az Atlético Madridnak (28) lőtt. mivel 14 gólpassza is van, ő az első, akinek 40 gólhoz volt köze közvetlenül az El Clásicókon.

Cristiano Ronaldo 18. alkalommal volt eredményes a katalánok ellen, és a 12. gólját szerezte a Camp Nouban. Utóbbival megelőzte az örökranglistán Paco Gentót, aki 11-szer volt eredményes a katalánok stadionjában.

Vasárnapi találata a 400. Real-gól volt az El Clásicók történetében. A Barcelona a negyedik csapat, amely ellen elérték ezt a határt az Atlético Madrid (463), az Athletic Bilbao (437) és a Sevilla (405) után.

Gareth Bale csupán másodszor volt eredményes, az elsőt a 2014-es kupadöntőben lőtte.

A Barca az összes tétmeccset figyelembe véve másodszor produkált otthon négyes nyeretlen sorozatot a Real ellen (2 döntetlen, 2 vereség). Hasonló negatív szériára 2002–2003-ban volt legutóbb példa.

Tíz éve, 2008-ban fordult elő legutóbb, hogy olyan El Clásicót rendeztek, amely előtt már eldőlt a bajnoki cím: akkor ugyancsak a 36. fordulóban, május 7-én a már bajnok Real 4-1-re legyőzte a Barcát.

Sergi Roberto az első Barca-játékos, akit kiállítottak a csúcsrangadón Víctor Valdés 2013-as piros lapja óta. Az ezt megelőző hat játékost (Ramos háromszor, Isco, Ronaldo és Carvajal) egyaránt a Realból állították ki.

Az örökrangadóktól búcsúzó Andrés Iniesta összesített mérlege: 38 meccs, 3060 játékperc, három gól, hat gólpassz, három sárga lap, 16 győzelem, 10 döntetlen, 12 vereség.

Zinédine Zidane még veretlen a Nou Campban – fotó: LOLA BOU / Anadolu Agency

Karim Benzema az első játékos a Realban, aki gólban és gólpasszban is elérte a tízes határt az idén, minden tétmeccset figyelembe véve.

Zinédine Zidane az első Real-edző, aki veretlen maradt első négy mérkőzésén a Camp Nouban (két győzelem, két döntetlen). Ugyanilyen sorozatra – de nem az első négy meccsén – képes volt Miguel Munoz is 1962 és 1964 között.

nyitókép: JOSEP LAGO / AFP

Olvasói sztorik