Nemzetközi foci

Conte lehet a Napoli edzője – hivatalos

A klubelnök elismerte, hogy ő lenne a tökéletes megoldás.

Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke elismerte, hogy Maurizio Sarri távozhat a vezetőedzői posztról.

A Corriere della Sera című lapnak adott interjújában úgy fogalmazott, már tárgyaltak, de a tapasztalt szakvezető türelmet és időt kért.

Ha úgy dönt, hogy itt marad, boldog leszek, máskülönben érvényesítem a kivásárlási záradékát. Október óta keresünk Olaszországban, és máshol is Európában. Figyeltünk edzőket Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban és Oroszországban ‒ nyilatkozta az elnök.

Kijelentette, ha a jelenlegi játékrendszert akarják folytatni, Marco Giampaolo megfelelő lenne a kispadra, de Simone Inzaghit és Leonardo Semplicit is szívesen látná.

A tökéletes vezér Antonio Conte lenne, ő biztosan betartatná a szabályokat. Barátságos, de senkinek nem hagy egy szusszanásnyi lazsálást sem. Nem félünk a jövőtől, akár Sarrival, akár nélküle ‒ szögezte le De Laurentiis.

Conte szinte biztosan távozik a Chelsea-től idén nyáron. Giampaolo már az Empolinál is Sarri utódja volt, jelenleg a Sampdoriát irányítja. Simone Inzaghi a Lazio edzője, és az is marad, bár állítólag a Juventus is szívesen látná. Semplici a SPAL-t irányítja.

A nápolyi klubelnököt megkérdezték, távozhatnak-e tőlük fontos játékosok a nyár folyamán.

Ha ez megtörténik, készek vagyunk másokat igazolni, ahogyan a múltban is tettük. Például egy olyan csatárt, aki már húsz gólnál jár egy másik ligában. Ami a kapusokat illeti, Rui Patricio vagy Bernd Leno érkezik ‒ árulta el.

nyitókép: GEOFF CADDICK / AFP

Olvasói sztorik