Nemzetközi foci

Kiesett a Stoke, újabb bravúrgyőzelem a West Bromtól

Darren Moore-ral megtáltosodott az Albion, a 96. percben egyenlített az Everton. Premier League-eredmények.

A Premier League harminchetedik fordulójának szombati játéknapja a Stoke City–Crystal Palace összecsapással kezdődött, ahol már is eldőlt egy fontos kérdés. A hazai csapat ugyan az első játékrész végén Xherdan Shaqiri remek szabadrúgástalálatával megszerezte a vezetést, ám a második félidőben érthetetlenül visszaesett a játéka, ami végzetesnek bizonyult, a Palace fordított, a Stoke pedig kiesett az élvonalból.

Ez már csak azért is meglepő, mert a szezon előtt a még Mark Hughes vezette Stoke-ot az első tízbe várták a szakértők, ehhez képest elsőként matematikailag az ő kiesésük vált biztossá – a kispadon immár Paul Lamberttel.

Szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt jutott fel a Stoke a másodosztályból a PL-be, ahol az előző kilenc kiírásban sosem végzett a tizennegyedik helynél rosszabbul.

Tovább tart a West Brom egészen elképesztő menekülése, a megbízott vezetőedző, Darren Moore újabb nagy skalpot gyűjtött be, ezúttal a Tottenham maradt alul a The Hawthornsban. A mindent eldöntő gólt a 93. percben szerezte Jake Livermore – a cikk végén megtekintheted ezt a találatot –, ezzel az Albion elmozdult a kieső helyről, ám még így is jókora adag szerencse kell a bennmaradáshoz.

A Bournemouth otthon fektette két vállra a Swansea-t, így Eddie Howe gárdája a feljutást követő első évében már matematikailag is kiharcolta a bennmaradást. A tabella hátsó részén lévő Southampton közel volt a három pont megszerzéséhez Evertonban, de az emberhátrányban játszó szentek végül a 96. percben kapott góllal csak egy pontot vihettek haza.

Premier League, 37. forduló:

Stoke City–Crystal Palace 1-2 (1-0)
AFC Bournemouth–Swansea City 1-0 (1-0)
Leicester City–West Ham United 0-2 (0-1)
Watford–Newcastle United 2-1 (2-0)
West Bromwich Albion–Tottenham Hotspur 1-0 (0-0)
Everton–Southampton 1-1 (0-0)
Vasárnap játsszák:
14.30: Manchester City–Huddersfield
17.30: Arsenal–Burnley
17.30: Chelsea–Liverpool
Pénteken játszották:
Brighton–Manchester United 1-0 (0-0)

Shaqiri góljával még vezetett a Stoke

McArthur egyenlített

Shawcross hibája végzetes volt

Livermore győztes találata
Olvasói sztorik