Nemzetközi foci

Wenger magyarázkodása sem vigasztalja a csalódott Arsenal-szurkolókat

Diego Simeone hősként tekint játékosaira.

Mint ismert, az Arsenal nyolcvan percet emberelőnyben futballozva 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az Atlético Madrid ellen az Európa Liga elődöntőjében. Az Ágyúsok francia menedzsere, Arséne Wenger természetesen csalódott volt a meccs után, hiszen Antoine Griezmann a hajrában egyenlített.

Természetesen keserű szájízzel ért véget számunkra a meccs, mert esélyünk volt bejutni a döntőbe, de aztán a végén minden rosszra fordult. Az 1-0-s győzelem itthon tökéletes eredmény lett volna, és az eredmény nem tükrözi a teljesítményünket. Azonban ismerős már ez a történet: az MU ellen 33 lövésünk volt és kikaptunk, most 20-szor próbálkoztunk és döntetlen lett a vége. A kiállításból egyébként nem származott előnyünk, csak megtörte a meccs ritmusát. Nem voltunk eléggé kíméletlenek, és így nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a visszavágóra. Pontosan tudjuk, hogy mit kell tennünk Madridban. Nincs már veszítenivalónk, oda kell mennünk és győznünk kell. Ez a lehető legrosszabb eredmény számunkra, de a csalódottságot le kell vetkőznünk és fel kell készülnünk a következő meccsre. Önbizalommal kell pályára lépnünk. Különleges meccs lesz, de biztos vagyok benne, hogy be tudunk találni idegenben

– magyarázta Wenger.

A kispadtól elküldött Diego Simeone hősnek nevezte játékosait.

– Ez a meccs érzelmi hullámvasút volt számomra. A játékvezető az elején kiállította Vrsaljkót, majd az első reklamálásnál engem is elküldött a padtól. Tisztelem a játékvezetőket, a labdarúgásban mindenki hibázhat. A játékosok igazi harcosok és hősök, nyolcvan percen keresztül nagyszerűen küzdöttek emberhátrányban. Nem képes akárki arra, hogy így helyt álljon emberhátrányban az Arsenal stadionjában, egy fantasztikus csapat és különleges edzője ellen. Remélem, hogy hazai pályán a szurkolóink pokoli hangulatot teremtenek – mondta a meccs után Simeone.

címlapfotó: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP

Olvasói sztorik