Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Íme a tuti tipp: BL-cím mellé Aranylabda is dukál Szalahnak

A liverpooli főszurkolók szerint nem fordulhat elő az újabb római feltámadás a BL-ben.

A Bajnokok Ligája-szezon egyik meglepetéscsapata, a Liverpool FC az elődöntő első mérkőzésén öt gólt rúgott az FC Barcelonát kiejtő AS Romának. A vörösök a hazai pályán elért 5-2-es siker után bizakodóan várhatják a jövő szerdai visszavágót. A Klopp-csapat szárnyalásáról a Liverpool FC Magyar szurkolói oldalának szerkesztőivel beszélgettünk.

A Liverpool FC jelenleg harmadik a Premier League-tabellán, a BL-elődöntőben pedig magabiztos előny birtokában várja a római visszavágót. A csapat idei szereplése felülmúlja az előzetes várakozásaikat?

– Szinte minden Liverpool-drukker nevében tudunk beszélni: a szurkolók elvárása „csupán” annyi volt a szezon előtt, hogy a bajnokságban legyen meg az első négy, a BL-ben pedig érjünk el minél jobb helyezést. Tavaly is láttuk, hogy ez még nem a kész Klopp-csapat, de sejtettük, a 2017–2018-as idényben akár valami nagyot is elérhetünk…

Hogyan élték meg az AS Roma felett aratott 5-2-es diadalt?

– Eseménydús kilencven perc volt, mint a legtöbb Liverpool-meccs – szerencsére mi domináltunk. Azt is mondhatjuk, ha ötnél több gólt szerzünk, akkor sem lett volna irreális a különbség. A meccs végi rövidzárlatot és a hajrában kapott két találatot sajnáljuk, de előzetesen kedd délután kilencvenkilenc százalékunk aláírta volna ezt az eredményt.

Egyre közelebb a BL-döntőhöz a Liverpool FC. Fotó: Simon Davies / Pro Sports Images Ltd / DPPI / AFP

– Az AS Roma az FC Barcelona ellen már csodát tett a BL-ben. Mit gondolnak, a Liverpool FC tarthat az újabb római feltámadástól?

– Ahogy Klopp is mondta: „mi nem a Barcelona vagyunk.” Természetesen nem lefutott a párharc, de komoly előnnyel utazunk Rómába, nem szabad félvállról venni a visszavágót, hiszen többször előfordult már a csapattal, hogy nyert meccset bukott el. Reméljük, ez szerdán nem fordul elő ismét.

Az első meccsen rúgott öt gólon kívül mi szól a Liverpool FC mellett a visszavágón?

– Az, hogy Rómában is lövünk ötöt… A viccet félretéve, a Liverpool jelenleg a világ egyik legegységesebb csapata, Klopp pedig remekül képes motiválni, így magabiztosan várhatjuk a jövő hetet. Azt azonban nagyon sajnáljuk, hogy Alex Oxlade-Chamberlain szezonja véget ért, remek formát mutatott az elmúlt időszakban, hasznos tagja az amúgy is szűkös liverpooli középpályának.

Vajon Rómában is örülhet a Liverpool FC? Fotó: Oli SCARFF / AFP 

Legutóbb 2007-ben játszott BL-döntőt a Liverpool FC. Most már hisznek az újabb finálé kiharcolásában?

– Augusztus óta hiszünk benne, de most már komoly sanszunk is van erre. Oldalunkon készítettünk egy szavazást, ahol arra vagyunk kíváncsiak, az itteni szurkolók melyik ellenfélnek örülnének jobban a döntőben. Jelenleg a Bayern áll nyerésre, mi, szerkesztők azonban inkább a Real Madridot favorizáljuk, úgy ítéljük meg, Kloppnak valamelyest jobb ellenszere van a spanyolok focijára. Természetesen mindegy, ki lenne az ellenfél, ha már ott leszünk, győzelmet várunk.

Együttmarad az MSF, Szalah így nyerhet Aranylabdát

A világsajtó a félelmetes MSF (Mané, Szalah, Firmino) szárnyalásától hangos. Nagy kérdés, vajon sikerülhet-e a triót nyáron Liverpoolban tartani…

Maradni fog mindhárom játékos, jövőre harcba szállunk a Premier League megnyeréséért, ahhoz pedig ők is nagyon kellenek.

Együttmaradt az MSF?! Fotó: Filippo MONTEFORTE / AFP

Kérdés az is, vajon Mohamed Szalahnak van-e esélye elhódítani a 2018-as Aranylabdát. Mint ismert, 2008 óta a Messi, Ronaldo duót senki nem tudta letaszítani a trónról. De vajon mi kell az egyiptomi sikeréhez?

Egyszerű: több szavazat, mint a másik két játékosra… Ha a Liverpool FC hódítaná el a BL-trófeát, úgy gondoljuk, neki kellene megnyernie az Aranylabdát. Félelmetes, amit Szalah az egész szezonban művel.

címlapkép: Glyn KIRK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik