Nemzetközi foci

Bombaerős kezdővel írhat történelmet a Barcelona

Valverde számára is edzői karrierjének csúcspontja következhet.

Szombat este az idény első trófeáját nyerheti meg a Barcelona, amely a Spanyol Kupa döntőjében a Sevilla ellen próbálja meg feledtetni szurkolóival a Roma elleni Bajnokok Ligája-blamát. A katalán csapat igazi kupaspecialista, történelme során már huszonkilenc alkalommal nyerte meg ezt a sorozatot, és az előző három évben is Messiék ültek fel a trónra.

A Sevilla elleni szombati győzelem esetén újabb klubtörténelmi pillanatot könyvelhet el a Barca, eddig ugyanis soha nem sikerült zsinórban négyszer elhódítani a Spanyol Kupát.

Hamarosan Bajnokok Ligája-döntőt rendezhet Budapest
Javában zajlik az új Puskás Stadion építkezése.

Erre pedig ezúttal is minden esélye megvan, hiszen sem eltiltás, sem sérülés nem hátráltatja Ernesto Valverde vezetőedzőt, aki így a legerősebb csapatát küldheti pályára. A Barcelona-tréner számára egyébként még különlegesebb lesz ez a mai este, hiszen eddig még egyetlen trófeát sem nyert karrierje során – korábban a Bilbaóval a Spanyol Kupa-döntőben és az Európa Liga-döntőben is vereséget szenvedett.

Könnyű dolga azonban nem lesz Luis Suárezéknek, hiszen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig menetelő Sevilla is jól szokott szerepelni a kupasorozatokban – ötszörös Spanyol Kupa-győztes, kétszeres UEFA Kupa-győztes és háromszoros Európa Liga-győztes az andalúz csapat.

A 21:30-kor kezdődő találkozót a Digi Sport1 élőben közvetíti.

címlapfotó: Miquel Llop / NurPhoto / AFP

A várható kezdőcsapatok. Fotó: sport.es
Olvasói sztorik