Nemzetközi foci

Ez a magyar válogatottat is érintheti: itt van Katar válasza a vb-bővítés ötletére

A dél-amerikai szövetség 48 csapatot javasol, a házigazda a FIFA-hoz fordul.

Katar is reagált a hét közben felmerült hírekre, miszerint a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) szeretné, ha már a 2022-es világbajnokságon is 48 csapat indulhatna a tervezett 32 helyett. A döntés kapcsán mind a dél-amerikai szövetség, mind pedig a 2022-es torna házigazdája a FIFA-hoz fordult kérdéseivel.

Kemény kritika Pintér Attilától: „vagy ő vagy én”
Előrejáték helyett hátrafelé passzolt a csereember, ezt nehezményezte a felcsúti vezetőedző.

A négy év múlva esedékes seregszemlére gőzerővel készülő arab állam számára ugyanis – valószínűleg – nem mindegy, hogy 32 vagy 48 csapatot kell vendégül látni, már csak azért sem, mert a lejátszandó mérkőzések száma így 64-ről 80-ra ugrana.

– Bármilyen döntés is születik, fontos, hogy előtte egyeztessünk a létszámnövelés műveleteiről és logisztikájáról – áll az AP-nak megküldött hivatalos közleményben, melyben a katari szövetség jelezte: biztosak benne, hogy egy sikeres világbajnokságot rendeznek 2022-ben.

Katar akár még bele is mehet a bővítésbe Fotó és címlapfotó: Sven Hoppe/dpa/AFP

Nehezítheti a kivitelezést, hogy a tornát mindössze 28 nap alatt bonyolítják le, hogy az alkalmazkodjon a sűrű európai versenynaptárhoz is. A rövidebb világbajnokság ráadásul nem a megszokott, nyári időszakban kerül megrendezésre – a nagy meleg miatt –, hanem télen, november 21-e és december 18-a között.

Az ESPN cikke hozzáteszi: Katar a környező országok bojkottja miatt rendezőtársat is nehezebben talál, azonban Kuvait opció lehet – amennyiben az említett 16 mérkőzéssel bővül a torna, úgy itt is rendezhetnek találkozókat, ha ezt a katari szövetség nem tudja másképp megoldani.

Olvasói sztorik