Nemzetközi foci

Dárdai csapata tökutolsó ebben a rangsorban

A Bayern München viszont tökéletes mutatóval büszkélkedhet.

A spanyol Deportes&Finanzas nevű portál megvizsgálta a stadionok kihasználtságát az öt európai élbajnokságban.

Kezdjük a német Bundesligával, hiszen annak van magyar vonatkozása is: Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC a legutolsó a rangsorban, hiszen az adatok alapján a berlini Olimpiai Stadionban átlagban bő félház van.

Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig már 90, Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim pedig 95 százalék feletti eredményt produkál, a címvédő Bayern Münchennél pedig nemes egyszerűséggel mindig telt ház van, és ebben egyedülálló az összes vizsgált klubot beleértve.

A Premier League-ben némi meglepetésre a Newcastle United stadionja a legjobban kihasznált és a Swansea City a második. Harmadik a Manchester United, de a középmezőnyben tanyázó Manchester City is 95 százalék feletti eredménnyel büszkélkedhet.

forrás: Deportes&Finanzas

Az utolsó előtti Bournemouth is 90 százalék felett van, a sereghajtó Tottenham Hotspur viszont épphogy meghaladja a 75 százalékot, hiszen új stadionja építése miatt mostanság a Wembleyben van otthon.

Összességében az angol élvonalban a legjobb a stadionok kihasználtsága (95,43%), a spanyol La Liga meg sem tudja közelíteni ezt (70,47%).

Ott a Leganés áll az élen, majd a Real Madrid következik, de az Estadio Santiago Bernabéu is csak 82,65%-os eredményt tud felmutatni, az FC Barcelona 67,70%-os mutatója pedig egyenesen megdöbbentő.

A sort a másik barcelonai csapat, az Espanyol zárja, ahol átlagban a félház sem jön össze.

Az olasz Serie A-ban a Juventus vezet, az újonc ferrarai SPAL a második, a kontinens legrosszabb kihasználtsága pedig a veronai Chievo nevéhez fűződik, ahol gyakorlatilag harmadház van…

nyitókép: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / DPA

Olvasói sztorik