Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Büntetést fizet a Roma elnöke a túlzott BL-ünneplés miatt

Elnézést is kér.

Elnézést kér a római főpolgármestertől, az AS Roma elnöke, aki miután csapata a Barcelona búcsúztatásával bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe, örömében megfürdött a város egyik közkútjában – írja az MTI.

A római pofonnál is keményebb, amit a trolloktól kap a Barca
Messiéken gúnyolódik az internet népe.

A klubvezető a Piazza del Popolón álló szökőkútba bukfencezett bele háttal, miközben több száz szurkoló ünnepelte.

Az AS Roma kedden este 3-0-ra verte a jóval esélyesebbnek tartott FC Barcelonát, s miután a múlt heti első meccset a katalánok 4-1-re nyerték, idegenben szerzett góllal továbbjutott a legjobb négy közé, a BL-ben története során először.

Szökőkútban fürdött az elnök Fotó: Riccardo De Luca/Anadolu Agency/AFP

Az olasz főváros törvényei szerint, aki megfürdik a történelmi kutak egyikében, 500 eurós bírságra számíthat. Az AS Roma szóvivője azt mondta, Pallotta még szerdán találkozik Virginia Raggi főpolgármesterrel, és elnézést kér, valamint kifizeti a büntetést is.

Az olasz sajtó nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel a váratlan, szenzációs diadal után, az újságok „mágikus estéről” írtak. A Gazzetta dello Sport a „Császári!” címet adta beszámolójának, s még néhány Juventus-drukker, köztük Paolo Gentiloni miniszterelnök is megemelte kalapját a római csapat előtt.

– Legalább egy estére: Forza Roma! – írta a Twitteren a politikus, aki ugyan római, de bevallottan Juve-szurkoló.

A Juventus szerdán (ma) este játszik a BL-ben, a negyeddöntő visszavágóján még lehetetlenebb küldetés előtt áll, mint az AS Roma, ugyanis az otthon elszenvedett 3-0-s vereség után lép pályára a címvédő Real Madrid otthonában.

Olvasói sztorik