Nemzetközi foci

Világbajnokságon a magyar válogatott? Óriási esélyt kaphatunk

Micsoda terv, nekünk tetszik…

A Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) arra kérte a nemzetközi szövetséget (FIFA), hogy már a 2022-es katari világbajnokságon 32 helyett 48 válogatott vehessen részt.

A CONMEBOL kongresszusán csütörtökön tárgyaltak a javaslatról, amellyel mind a tíz tagország egyetértett, így a paraguayi Alejandro Dominguez elnök továbbította Gianni Infantinónak, a FIFA első emberének – írja az MTI.

Louis Saha tudja, ki lehet Ronaldo utódja
Budapesten járt az egykori kiváló csatár.

Amennyiben 64 helyett 80 mérkőzést rendeznének a négy év múlva sorra kerülő tornán, az komoly logisztikai kihívásokat jelentene Katar számára. A világbajnokságra a hagyományos nyári időpont helyett a közel-keleti hőség miatt novemberben és decemberben kerül sor.

A FIFA tavaly januárban döntött arról, hogy a 2026-os tornát már 48 csapat részvételével rendezik. Annak a vb-nek Marokkó vagy az Egyesült Államok, Mexikó, Kanada trió ad otthont.

A jelenlegi rendszerben a dél-amerikai selejtezőcsoportból az első négy helyezett jut ki automatikusan a világbajnokságra, az ötödik pedig pótselejtezőt játszhat. A létszámemelés után a képlet hat plusz egyre változik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik