Nemzetközi foci

Messi megfúrja a Barcelona edzőjét?

Az első kudarc után máris megbomlott az egyensúly.

A drámai Real Madrid‒Juventus visszavágó ellenére nem csitulnak a keddi AS Roma‒FC Barcelona mérkőzés hullámai sem. A Blaugrana.hu például tanulságos sajtószemlét készített katalán szemszögből.

El Chiringuito TV

A médium értesülései szerint a mérkőzést követően az öltözőben a mély csend és letargia előtt Lionel Messi és Ernesto Valverde komoly szópárbajt vívtak egymással. Messi a taktikát és a támadások, a letámadások elmaradását kérte számon a vezetőedzőn. Ebben a kérdésben tehát csatlakozott Iniesta és Piqué véleményéhez. Az edző és a csapat közötti eddigi egyensúly megbomlott, a kölcsönös bizalom megrendült.

MD, SPORT

A katalán sportoldal analizálja a Barca kiesését, a kedd este látottakat, a csapat taktikai hibáit, a felállásban látott rossz döntéseket. Emellett arról ír, hogy a klubvezetésben megszületett az első döntés a kínos kiesést követően: minden szerződéshosszabbítási tárgyalást befagyasztanak, ez többek között Samuel Umtitit érinti.

Cadena SER

Az FC Barcelona vezetősége nem kíván könnyedén túllépni a kedd esti vállalhatatlan kiesésen, és a Junta Directíva tagjaitól származó – félhivatalos – információk szerint, komoly következményekkel járhat a nem várt fiaskó. Arról is írnak, hogy a kudarc 12,5 millió eurós bevételkiesést jelent a klubnak, hiszen így elesnek az UEFA-tól járó 7,5 milliós eurótól, illetve a Rakutennel kötött egyezség szerinti ötmillió eurós bónusztól. De sokkal inkább a presztízs miatt van komoly felháborodás a klubvezetésen belül.

nyitókép: MATTEO BOTTANELLI / NURPHOTO

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik