Nemzetközi foci

Európa Liga-induló csapatba térne vissza a Rapid magyarja

Szántó Tamás sikeres operáció után már a rehabilitációját végzi, miközben főszurkoló lett a bécsi zöld-fehéreknél.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az osztrák élvonalban szereplő Rapid Wien fiatal magyarját, Szántó Tamást március végén műteni kellett, miután a jobb térdében porcsérülést szenvedett. A 22 éves játékos a hogylétéről és a visszatérésről is mesélt a Rangadó.hu-nak.

– A sajnálatos sérülést az egyik márciusi edzésen szenvedtem el. Nem ütköztem senkivel sem, „csupán” a rossz mozdulatot követően szúrást éreztem a térdemben.

Az első pillanatban nem is gondoltam, hogy nagy baj lehet, próbáltam tovább edzeni, de sajnos nem ment…

– Ezt követően milyen protokoll szerint jártak el?

– A klub nagyon profin kezelte a sérülésemet, minden támogatást megkaptam. Még aznap MR-, illetve röntgen-vizsgálatok vártak rám, és megszületett a pontos diagnózis. Porcsérülést szenvedtem, igaz, a német definícióra nehéz pontos magyar fordítást találni. Korábban egyébként sohasem volt még pályafutásom során ehhez hasonló sérülésem. Másfél nappal később a beavatkozásra is sor került, csütörtökön pedig már három hete lesz, hogy túlestem a sikeres bécsi operáción, szóval már csak előre tekintek.

– Mennyi ideig tartott a műtét utáni lábadozás?

– Szerencsére nem volt semmi komplikáció, így az operáció után pár napot még a kórházban kellett maradnom, megfigyelés alatt tartottak, majd néhány napra hazautaztam. Sokáig azonban nem szakadtam ki a rapidos közegből, hiszen ezt követően visszatértem a klubhoz, újra munkába álltam, igaz, egyelőre csak konditermi feladatokat végezhetek, de jól haladunk.

Szántó Tamás a visszatérésre készül: júniusban már újra társaival készülne. Fotó: skrapid.at

– Sérvműtétét követően rövid időn belül került újra partvonalon kívülre. A sikeres visszatérés után hogyan élte meg az újabb sérülést?

– Nem volt könnyű mentálisan feldolgozni az elmúlt időszakot, hiszen egy éven belül ez már a második sérülésem. Természetesen nem örülök, hogy ismét kiestem… Fiatal vagyok, nehéz türelmesnek maradnom, de tudom, a sérülés is a sport velejárója…

– Ahogy említette, már a rehabilitációját végzi a Rapid Wiennél. Mit mondanak a szakemberek, mire datálható a visszatérése?

– Azon dolgozunk, hogy a térdem újra százszázalékos legyen és a rehabilitációból a legtöbbet kihozzam.

A kimondott cél, hogy a nyári felkészülést már tökéletes állapotban a csapattal tudjam elkezdeni. Május végén véget érnek a tétmérkőzések, június közepén pedig már kezdjük is az alapozást. A terapeutákkal pontos menetrend szerint végezzük a rehabilitációt, érzem, jó kezekben vagyok én is és a térdem is.

– A visszatérésig szurkolóként számíthat önre a klub?

– Természetesen, ez nem is kérdés. A klub mögött állok, kint vagyok a hazai, illetve az idegenbeli meccseinken. Egy hét múlva kupaelődöntőt vívnak a srácok, remélem, a tavalyihoz hasonlóan ismét sikerül bejutnunk a fináléba, a bajnokságban pedig megtartjuk a jelenlegi dobogós helyezésünket – ez a realitás.

Címlapkép: skrapid.at

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik