Nemzetközi foci

Ezzel a mai kezdővel mit akar a Barcelona edzője?

Nem erről volt szó...

A pénteki hírek szerint az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde több kulcsemberét pihenteti szombaton, a Leganés elleni bajnoki meccsen.

Az AS Roma ellen 4-1-re megnyert Bajnokok Ligája-negyeddöntő hajrájában nyilvánvaló volt, hogy Lionel Messi és egyes csapattársai nincsenek tökéletes erőállapotban, ezért is kellene pihentetni őket.

Messit egyébként is combsérülés hátráltatta a közelmúltban, ezért az argentin válogatott barátságos mérkőzéseit ki kellett hagynia, a Sevilla ellen pedig cserekánt állt be.

forrás: marca.com

A fizikai regeneráció mellett a legfontosabb a játékosok mentális pihenése felfrissülése, hiszen a csapat kemény meccsek előtt áll az évad hajrájában.

Ehhez képest a Marca című spanyol napilap előzetese szerint Messi és Gerard Piqué biztosan ott lesz a kezdőcsapatban.

Andrés Iniesta a kispadon vár majd bevetésre, Sergio Busquets pedig sérülés miatt nem lesz keretben, vagyis Valverde nem igazán forgatja a csapatot, mert szeretné, ha mielőbb biztossá válna a katalánok bajnoki címe.

A Leganés tavaly is alaposan megnehezítette a Barcelona dolgát a Nou Campban: a hazaiak csak Neymar utolsó perces büntetőjével tudták kicsikarni a győzelmet. A kiscsapat idén elbúcsúztatta a Real Madridot a spanyol Király Kupából.

nyitókép: MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI

Olvasói sztorik