Nemzetközi foci

Abramovics nagytakarítása: hat játékos távozik a Chelsea-től

Készletkisöprésre készülnek a londoniak. Itt a lista!

A Chelsea szezonja egyre inkább tűnik katasztrofálisnak, és ez több fronton is igaz. Nem sikerült megvédeniük a bajnoki címüket,  a Bajnokok Ligájából is kizúgtak, ráadásul egymást váltják a súlyos vereségek, mint például a legutóbbi, Tottenham elleni ütközet esetében.

Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi időben másról sem szólnak a hírek, hogy Antonio Conte mikor távozik és ha már távozik, vajon ki kerül a helyére. Azonban nem csak az olasz tréner helye lehet veszélyben, ugyanis a „kékek” tulajdonosa, Roman Abramovics alapos nagytakarítást tervez a nyárra, és ha lehet hinni a pletykáknak, a football.london szerint ez a hat játékos várhatóan más csapatban focizik a következő szezontól.

Thibault Courtois

A belga kapuvédő iránt leginkább a Real Madrid érdeklődik, viszont nem akármilyen konkurenciával kellene „szembenéznie”. Courtois szerződése egyébként a következő szezon végéig szól, de ha idén nem születik megegyezés a folytatásról, akkor már a nyáron továbbállhat.

Gary Cahill

A klub korábbi csapatkapitánya egy jó ideje nem jut szóhoz a pályán, így valamennyire érthető miért került bele a felsorolásba. Az ő kontraktusa is 2019-ig szól, de ha szó is lenne hosszabbításról az maximum plusz egy évre szólna. Itt a döntéskényszer a Chelsea számára, hogy kivárják a szerződés végét, vagy netán amíg még lehet pénzt csinálnak az angol védőből.

Nincs ember Rómában, aki ne a játékvezetőt szidná – VIDEÓ
Kiakadtak az olaszok a sporira a Barca elleni BL-meccs után.

Marcos Alonso

A spanyol balhátvéd kiválóan játszott az előző két szezonban, most pedig nagy az esély rá, hogy a Barcelonában folytatja, talán nem véletlenül, hiszen édesapja korábban a katalánoknál rúgta a bőrt, így nem csoda ha ő is szívesen menne oda.

Cesc Fabregas

Sok lehetőséget kapott Contétól a szezon során, de ezeket nem igazán tudta jó teljesítménnyel honorálni. Ő is hasonló cipőben jár szerződésügyileg mint Cahill vagy David Luiz, könnyen lehet, hogy jövőre már más klub színeiben léphet pályára.

David Luiz

Mostanában csak a kispad jut a brazil védőnek, így elképzelhető, hogy ő is más kihívásokkal néz szembe a következő szezontól. Főleg, hogy az ő szerződése is szép lassan lecsorog, így még most kell megragadni a lehetőséget, ha a Chelsea profitálni szeretne belőle.

Elképzelhető, hogy ősztől már nem edz együtt Hazard és David Luiz. Fotó: GLYN KIRK / AFP

Eden Hazard

A nyári átigazolási szezon egyik kulcsfigurája lehet a belga támadó, aki felől a Real Madrid érdeklődik leginkább. A londoniak abszolút nincsenek könnyű helyzetben Hazard-al kapcsolatban, ugyanis ha nem jön össze a BL-indulás, feltehetőleg olyan csapatban szeretne focizni ahol Európa legjobbjaival tud megküzdeni. Ez pedig könnyen a spanyol fővárosba terelheti Hazardot.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik