Bajnokok Ligája

Nincs ember Rómában, aki ne a játékvezetőt szidná – VIDEÓ

Kiakadtak az olaszok a sporira a Barca elleni BL-meccs után.

Szerda este 4-1-es győzelmet aratott a Barcelona a Roma ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. A katalánok diadalához jókora szerencse is kellett, hiszen a vendégek két öngóllal segítették őket, valamint Makkelie játékvezető két – több mint gyanús – szituációban nem ítélt tizenegyest De Rossiéknak. A lefújást követően természetesen a „farkasok” vezetőedzője és gólszerzője is megemlítette a holland spori tevékenységét.

– A Barcelona van annyira erős csapat, hogy ne szorult volna segítségre, márpedig mi és a játékvezető is sokat segített nekik – kezdte Eusebio Di Francesco vezetőedző az asroma.com oldalon. – Tetszett a csapat játéka, remekül futballoztunk, akkor sem panaszkodhattam a hozzáállásra, amikor 3-0-ra vezettek, de a hibáink sokba kerültek. Nem értem, hogyan történhetett ez velünk, azt kértem a játékosoktól, hogy kiegyensúlyozottan játszanak, mert száznyolcvan percig tart az összecsapás. A végeredmény az ellenfél tudását tekintve is óriási túlzás, nem olvastuk a Barca játékát  és a helyzeteinket is kihagytuk. Azt nyugodtan kimondom, hogy miattunk nem játszott jól a hazai csapat, nem hagytuk, hogy birtokolja a labdát, de szokatlan gólokat kaptunk.

Az első gyanús szituáció a Barca tizenhatosán belül

 A találkozó elején is kapnunk kellett volna egy tizenegyest, az pedig megváltoztatta volna a meccset, attól függetlenül, hogy belőttük volna vagy sem. A játékvezetőnek azonban nem volt bátorsága befújni az esetet a Barca ellen a Camp Nouban, nem volt egyenlő a mérce. Tudjuk, hogy a Barcelona erősebb nálunk, a 3-1 talán igazságosabb lett volna, de ennyi hibát nem lehet véteni ellenük

– mondta Edin Dzeko a csapat hivatalos oldalán.

–  A játékvezető többször is tévedett a kárunkra, de ez nem lehet mentség, mert mi is sokat hibáztunk. Keményebben kell dolgoznunk a jövőben, hogy még jobbak legyünk, felemelt fejjel kell továbbmennünk, mert olyan csapattól kaptunk ki, amelyet lehetetlen legyőzni – ezt a rómaiak kapusa, Alisson tette hozzá.

címlapfotó: AFP / Pau Barrena

A második vitatott eset

Olvasói sztorik