Nemzetközi foci

Casillas aligha ilyen jubileumról álmodott

Elképesztő karrier és hol van még a vége? Az ezres nem hozott szerencsét.

Iker Casillas elképesztő mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a Porto kapusa a hétfői Belenenses elleni bajnokin játszotta ezredik profi meccsét. Ezalatt bezsákolt öt spanyol bajnoki címet, háromszor emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját – mindezeket a Real Madrid tagjaként, de a válogatottban is elért mindent, amit csak lehetett: kétszeres Európa- és egyszeres világbajnoknak mondhatja magát. Külön érdekesség, hogy

az ezer mérkőzés alkalomból 385-ször (!) még csak gólt sem kapott.

Casillas a madridiaknál kezdte karrierjét, 1990 óta volt a klub tagja. Stabil kezdővé a kétezres évek elején vált, onnantól betonbiztos ékköve volt a Real kapujának. Egészen 2015-ig, ugyanis közel 25 év után a portugál bajnokságra váltott, azóta első számú hálóőre a Porto együttesének, velük még ugyan nem sikerült trófeát nyernie, bár most a Primeira Ligában esélyesek a végső győzelemre.

A jubileum viszont nem sikerült a legjobban, a gyengén játszó Porto 2-0-ra kapott ki a Belenensestől, így a városi rivális Benfica egy ponttal el tudott lépni a bajnoki címért folyó harcban.

Címlapkép: DPI / NurPhoto /AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik