Nemzetközi foci

Bayern-drukker vagy? Ez a hír tuti feldobja a napodat

De akár akkor is ha a német válogatott rajongója vagy.

Közel fél éves kihagyás után ismét együtt edzett a csapattal Manuel Neuer, aki ráadásul ezen a napon ünnepli 32. születésnapját. A német portás szeptember óta van kényszerpihenőn, miután csontrepedés alakult ki a bal lábfejében. Csapattársai rendkívül boldogan fogadták az első számú kapust, a klub Twitter-oldalán a következőt írta:

A kapitány visszatért az edzőpályára!”

A sérülés miatt a német válogatott sem számíthatott rá, ami azonnal egy hatalmas kérdőjelet mutatott a világbajnokságon való szereplése felé. Joachim Löw azonban bízik Neuerben, hogy ki tudja használni azt a kis időt, ami még a szezonból hátravan – mely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szakvezető el tudja dönteni, ki áll majd a kapuba Oroszországban.

Fotó: ANDREAS GEBERT / DPA

A világbajnoki címvédők edzője szerint ha egy játékos nem vesz részt a felkészülésben,akkor egy kicsit nehezebb kiválasztani.

Amikor Manuel odajött hozzánk, sokáig beszélgettünk. Kiderült, pontosan a terv szerint halad a visszatérése, ráadásul még az is előfordulhat, hogy játsszon a Bayernben is a szezon során.  Az orvosok szerint a műtét helye és a csontok is tökéletesen gyógyulnak. Fontos azonban kiemelni, hogy még nem a maximális teljesítményen dolgozik, mondjuk úgy jelenleg 90 százalékon pörög, de látszik rajta, hogy még ezen a héten el akarja érni a 100 százalékot. Rendkívül optimista vagyok Manuel világbajnoki szereplésével kapcsolatban.”

Címlapkép: SASCHA SCHUERMANN / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik