Nemzetközi foci

Pastore tudja, mi nehezíti Neymar dolgát

És egyben saját jövője is terítékre került.

Javier Pastore úgy véli, kulturális sokk érte Neymart a PSG-nél, ezért nem tudja hozni azt a formáját, amit a Barcelonánál megszokhattunk tőle. Ettől függetlenül nem gondolja, hogy a brazil sztárjátékos távozna a francia bajnoktól, azt viszont egyértelműnek látja, hogy Neymar számára a párizsi klub közel sem olyan szintet képvisel. mint korábbi munkaadója.

Amikor megérkezett hozzánk, nagyon lelkes volt. De ez a csapat nincs egy szinten a Barcelonával. Az sem elhanyagolható, hogy egy spanyol stadionban játszani teljesen más érzés, mint errefelé. Kétlem, hogy Neymar felkészült erre, talán a sérülése is ebből következett, de biztos vagyok benne, hogy ezen felül tud kerekedni és ismét a tőle megszokott játékot hozza – nyilatkozta az Onda Cero-nak.

Pastore saját maga adta át a 10-es számú mezt a brazil érkezésénél, ám a saját jövőjével kapcsolatban is egyre gyakoribbak a találgatások. Az argentin középpályás tisztában van vele, hogy párizsi kirándulása lassan a végéhez ér, de ettől függetlenül pozitívan áll a dolgokhoz.

Még mindig van egy évem a csapatnál, de nem tudom, mi sül ki a dologból. Viszont ennek ellenére is arra fogok törekedni, hogy a legjobb eredménnyel tudjuk zárni szezont.”

Szerinte nagy változásokon fog keresztülmenni a PSG. Sok játékosnak lejár a szerződése, és a klubon múlik, hogy mihez kezd velük. Az argentin játékos egyébként tavaly novemberben közel volt ahhoz, hogy a Manchester United játékosa legyen, miután legnagyobb rajongója, Eric Cantona közölte, őt szeretné látni a 7-es mezben a vörösöknél.

címlapkép: Geoffroy Van Der Hasselt / DPPI

Olvasói sztorik