Nemzetközi foci

Ismeretlen edző veheti át a PSG-t

Kiszivárgott a jelöltek listája.

Az újabb korai Bajnokok Ligája-búcsú után szinte biztos, hogy edzőváltás lesz a Paris Saint-Germain csapatánál.

A Marca című spanyol lap cikke szerint Unai Emery helyét egy ‒ mifelénk ‒ ismeretlen szakember, az olasz Andrea Berta veheti át. Az Atlético Madrid sportigazgatója áll a katari tulajdonosok kívánságlistájának élén.

Ezt olvastad már?
Mesterhármas: megszületett Lionel Messi fia

Honfitársa, Antonio Conte szintén erős alternatíva, hiszen ő már bizonyította, hogy egy sztárokkal teli csapattal is sikeres tud lenni, másrészt jó esély van rá, hogy távozik a Chelsea-től.

A Tottenham Hotspur menedzsere, Mauricio Pochettino a harmadik név a kalapban. José Mourinho és Diego Simeone egyelőre nem került szóba, de nem szabad kizárni, hogy hamarosan képbe kerülhetnek.

A játékoskeretben is jelentős változtatások várhatók, mert a tulajdonosok célja továbbra is a BL-győzelem. Már eddig is elképesztő mennyiségű pénzt költöttek, ennek ellenére az európai porondon továbbra sem alkotnak ütőképes csapatot.

A Financial Fair Play szabályai miatt június 30-ig 45 millió euró értékben kell eladniuk játékosokat.

Hamarosan eldől, ki kapja meg a PSG kispadját Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Angel Di María és Adrien Rabiot szerződése 2019-ben lejárt, tehát idén nyáron vagy hosszabbítanak, vagy minden bizonnyal távozniuk kell.

A kapuba az Atlético Madrid szlovén játékosát, Jan Oblakot nézték ki maguknak, de ő túlságosan sokba kerül. Kevin Trapp távozik, és bár a PSG-nél elégedettek Alphonse Areolával, még néla is jobb kapust szeretnének: Gianluigi Donnarumma vagy Thibaut Courtois lehet a befutó.

A védelemből Layvin Kurzawa és Thomas Meunier távozhat, a középpályán Thiago Silva helyzete bizonytalan.

A klub keres egy tapasztalt középső középpályást, aki nagyobb kreativitást biztosíthat a csapatnak. További távozó lesz minden bizonnyal Lassana Diarra és Edinson Cavani, illetve el kell dönteniük, hogy Julian Draxler, Di María, Javier Pastore és Goncalo Guedes közül kiket adnak még el.

A Real Madridot januárban érdekelték Pastore, és lehet, hogy júniusban is megkeresik.

Olvasói sztorik