Nemzetközi foci

Piqué majdnem összesz*rta magát, úgy leszidta a csapattársa

A spanyol azt is elárulta, miért akadtak ki rá ennyire.

A The Player’s Tribune hasábjain mesélt pályafutása korai időszakáról Gerard Piqué, aki tizenhét évesen került a Barcelona utánpótlásából a Manchester Unitedhez. A középső védő felidézte azt a pillanatot, amikor az Old Trafford öltözőjében fiatal játékosként olyan sztárok mellett öltözhetett, mint Ruud van Nistelrooy, Ryan Giggs és Rio Ferdinand.

Története azonban egy másik MU-legendáról, Roy Keane-ről szól, aki híres volt a néha már túlzott vehemenciájáról, keménységéről és forrófejűségéről is, ezt pedig maga Piqué is megtapasztalta.

A kazahok még egy nagyot rúgtak a magyarokba
Kulcsemberek hiányáról és a „kazah Messiről” ír az ottani sajtó.

– Éppen az öltözőben ültünk, hatalmas csend volt, vártuk, hogy megérkezzen Sir Alex Ferguson menedzser. Én észrevétlen akartam maradni, próbáltam arra figyelni, hogy csak a dolgomra koncentráljak. Egyszer csak azonban elkezdett rezegni a telefonom  a nadrágom zsebében a táskámban. Roy nem tudta, honnan jön a zaj, és mániákusan elkezdte keresni a forrását fel-alá járkálva, majd olyan ideges lett, hogy ordibálni kezdett – emlékszik vissza a Barca jelenlegi védője.

– „Kinek a telefonja ez?” – dühöngött Keane, de mindenki csendben volt.

Keane megkövetelte a rendet fotó: AFP / OLI SCARFF

Kinek a szájbab**zott k*rva telefonja ez?

– tette fel újra a kérdést, majd megszólaltam, hogy az enyém. Majdnem összesz*rtam magam, úgy lehordott, teljesen elveszítette az eszét, de jó lecke volt. Manapság már másképp megy, szinte minden fiatal az iPhone-ját nyomkodja meccsek előtt, de akkor más idők voltak – emlékezett vissza Piqué.

Olvasói sztorik