Nemzetközi foci

Fegyverrel a focipályán? „Nem lep meg, hogy ez Görögországban történt”

A PAOK korábbi magyar légiósa, Torghelle Sándor mesélt honlapunknak görög élményeiről.

Ki ne hallott volna a múlt hétvégén a görög élvonal egyik bajnokijának a végén lejátszódó szürreális eseményről, amikor is a PAOK görög, orosz tulajdonosa, Ivan Szavvidisz fegyverrel az oldalán sétált be a pályára kérdőre vonni a játékvezetőket, miután ők nem adták meg csapata gólját az AEK Athén elleni találkozó hajrájában.

Az ottani drukkerek balhés viselkedése nem éri már meglepetésként a fociszeretőket, ám az ilyesfajta klubvezetői túlkapás egyáltalán nem lógott a levegőben. Vagy mégis? Honlapunk kíváncsi volt a korábban a görög élvonalban – a PAOK-ban és a Panathinaikoszban – több idényt is lehúzó magyar játékos, Torghelle Sándor véleményére, aki elárulta, mennyire lepte őt meg ez a szélsőséges megmozdulás.

– Ismerjük a görögök, valamint az ahhoz a régióhoz tartozó emberek vérmérsékletét… Nem azt mondom, hogy várható volt egy ilyen eset, de annyira nem lep meg, hogy ez éppen Görögországban történt meg – kezdte a Rangadónak az MTK Budapest jelenlegi támadója, aki a 2005-06-os idényben a Panathinaikoszt, egy szezonnal később pedig a PAOK-ot erősítette. – Ha mondjuk Németországban lett volna hasonló, akkor jobban felkaptam volna a fejem. Természetesen ez az egész konfliktus elítélendő, és egyáltalán nem a focipályára való.

Torghelle Sándor Görögországban is légióskodott mtkbudapest.hu

–Amikor a PAOK-ban játszottam, hatalmas pénzügyi problémák voltak a klubnál, nem kellett attól tartani, hogy az akkori elnök bemegy a pályára, hiszen még a klub közelébe sem mert jönni, olyan óriási gondok voltak – folytatta Torghelle Sándor. – A szurkolók negatív véleménnyel voltak róla, folyamatos balhék voltak miatta a lelátón, én nem is igazán találkoztam az akkori elnökünkkel.

Havi negyvenmilliót minimum keresnek a Puskás Akadémia légiósai
Tizenkét külföldi futballista, rengeteg pénz, borzalmas teljesítmény.

A 42-szeres magyar válogatott támadó zárásul arra a kérdésre is válaszolt, emlékszik-e olyan esetre, hogy a saját vagy más csapat klubvezetői nem tiszta módszerekkel akartak megnyerni egy-egy mérkőzést, vagy a bajnokságot Görögországban.

– Nagyon sokszor az Olympiakosz nyerte meg akkoriban is az élvonalt, és lehetett hallani olyan hangokat, hogy ha az ő stadionjukban játszik az ellenfél, akkor mindig érdekes játékvezetői döntések születnek. Hogy ez mennyire volt ténylegesen jelen, vagy csak pletyka volt-e, azt nem tudom megmondani, de engem konkrét, személyes élmény nem ért ezzel kapcsolatban – zárta a Rangadónak Torghelle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik