Nemzetközi foci

Csalást emlegetnek a Milannal

A játékvezető volt a meccs hőse?

A Milan gólszerzője, Hakan Calhanoglu jegyezte meg, hogy az Arsenal elleni visszavágón (3–1) a játékvezető volt a mérkőzés embere. Mellette egyébként a klub sportigazgatója is hasonló véleményen volt, szerinte, ha a videóbíró az Európa Ligában is érvényben lenne, akár tovább is juthattak volna.  Történt ugyanis, hogy szinte percekkel azután, hogy a török támadó megszerezte a vezetést, Danny Welbeck sikeresen feldobta magát a tizenhatoson belül (a videó ITT LÁTHATÓ), a svéd játékvezető pedig, miután konzultált társával be is fújta a büntetőt, melyet aztán Welbeck értékesített.

Calhanoglu a következőket fűzte hozzá a Milan Tv-nek:

Ricardo Rodriugez hozzá sem ért, de mindegy is, mert a játékvezető így is a büntető mellett döntött. Emlékszem, a odavágón engem is próbáltak megállítani, de én nem dobtam fel magam. Egyértelmű, hogy ez volt a meccs kulcsmomentuma. Az egyenlítés után nem estünk vissza, voltak helyzeteink, de hát ilyen a futball. A bíró volt a meccs hőse, ezt sohasem fogom elfelejteni.”

Massimiliano Mirabeli, a milánóiak sportigazgatója szerint ez a találkozó kétségtelenül csalódásként ért véget, hiszen nem voltak alárendelt szerepben az “ágyúsokkal” szemben.

Havi negyvenmilliót minimum keresnek a Puskás Akadémia légiósai
Tizenkét külföldi futballista, rengeteg pénz, borzalmas teljesítmény.

– Ha itt is érvényben lenne a VAR rendszer, mint nálunk Olaszországban, akkor teljesen más eredmény születhetett volna – jegyezte meg a vezető.

Hangsúlyozta, hogy nem szeretné magukat áldozatokként jelölni, de abban biztos, hogy a hibás bírói döntések közrejátszottak a mérkőzés kimenetelében.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik