Nemzetközi foci

Focit néznél a tv-ben? Mutatjuk, ősztől hova kell kapcsolnod

Hatalmas átrendeződés a magyar piacon.

BL és bajnoki mérkőzések

Bajnokok Ligája – M4 Sport, Spíler Tv
Európa Liga – még nem kelt el (jelenleg a Digisport és az RTL II közvetít)
NB I – M4 Sport
LaLiga – Spíler Tv
Premier League – Spíler Tv
Bundesliga – Sport Tv
Serie A – Spíler Tv
Ligue 1 – Digisport
Primeira Liga – Sport Tv

Kupameccsek

Magyar Kupa – M4 Sport
FA-kupa – Spíler Tv
Angol Ligakupa – még nem kelt el a magyarországi közvetítési jog
Spanyol Kupa – még nem kelt el a magyarországi közvetítési jog
Olasz Kupa – Digisport
Német Kupa – Sport Tv

Ahogy arról beszámoltunk, nem áll le Spíler Tv, amely „egész pályás letámadásba” kezdett, sorra szerzi meg különböző bajnokságok, sorozatok közvetítési jogait, azt pedig kedden jelentette be, hogy hamarosan Spíler2 Tv és Spíler3 Tv néven új sportcsatornák indulnak.

Az már ismert, hogy a Premier League-találkozók után a Bajnokok Ligája több mérkőzését is a TV2 Csoporthoz tartozó csatornák sugározzák a 2018-19-es évadtól, a Rangadó információi szerint pedig a csomag hamarosan jelentősen bővülni fog.

Úgy tudjuk, az Andy Vajna érdekeltségébe sorolt Spílerhez került a spanyol és az olasz bajnokság, valamint az angol FA-kupa közvetítési joga is. A LaLigát a csatorna indulása, vagyis 2000 óta a Sport Televízió közvetítette, itt láthattuk a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético és a többi topcsapat meccseit.

A piacot jól ismerő forrásunk szerint a LaLiga hazai jogai az International Management Grouphoz kerültek, amely nem rendelkezik televíziós csatornával, a célja a jogok továbbértékesítése – minden bizonnyal jelentős haszonnal. Úgy tudjuk, az IMG „csomagokat” vett, melyeket országonként igyekszik továbbpasszolni. A Spíler Tv állítólag olyan ajánlatot tett a spanyol bajnokság közvetítési jogaiért, amellyel a Sport Tv – amely a Bundesligával és a portugál bajnoksággal „vigasztalódik” – nem tudott versenyezni, ugyanis teljes mértékben nélkülözi a gazdasági racionalitást…

Úgy értesültünk, a magyarországi csatornák kivártak, mi lesz a LaLiga sorsa, éppen ezért egyelőre nem dőlt el, hova kerül ősztől az Európa Liga, mint ahogy a Spanyol Kupa hazai közvetítési joga sem kelt el.

Visszatér?
NB I-es kispadra pályázik Bernd Storck
Az öreg…
Buffont szinte visszavonultatták, csattanós választ adott
Felfoghatatlan
Szívbemarkoló videó Lázár Bence emlékére
Nagy mozgás a magyar piacon… Fotó: AFP/ADRIAN DENNIS
Olvasói sztorik