Nemzetközi foci

Nekitámadtak a klubok a játékvezetői testületnek

Álláspontjuk szerint minden tagnak le kell mondania.

Több klub is lemondásra szólította fel a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFSZ) játékvezetői testületét. A közelmúltban több egyesület – köztük a CSZKA Szófia és a Szeptemvri – követelte a bíróbizottság vezetője, Petar Petrov távozását, mert álláspontjuk szerint a játékvezetők tendenciózus módon tevékenykednek a bajnoki mérkőzéseken.

Kedden a Levszki Szófia is csatlakozott a kezdeményezéshez, egyúttal közölte, a testület minden tagjának le kell mondania a bajnoki találkozókon tapasztalható elfogult játékvezetés miatt. A 26-szoros bajnokcsapat nyílt levelet tett közzé, amely Petrov mellett Boriszlav Mihajlovnak, a BFSZ elnökének szól.

Ebben undorítónak minősítette, hogy a bajnoki versenyfutásról a labdarúgópálya helyett a bírói bizottságban döntenek. Az elmúlt szezonokban számos alkalommal vádolták elfogultsággal a bolgár élvonalban tevékenykedő játékvezetőket.

A szövetséget és a bírókat elsősorban azért kritizálják, mert állítólag kedveznek a Ludogorec csapatának, amely az elmúlt hat idényben megnyerte a bajnokságot. A Levszki azzal is gyanúsítja a játékvezetői bizottságot, hogy városi riválisának, a CSZKA-nak kedvez. Petrov szeptemberben a rendőrséghez fordult, miután egy bűnözői csoport megbízást kapott, hogy verje meg őt.

Döbbenet Olaszországban
Szívszorító: kiderült, hogy miért halt meg Astori
Szenzáció!
Érthetetlen Barca-igazolás, Alaba merész váltása
Lemaradsz a BL-ről?
Új csatorna közvetíti a Bajnokok Ligáját Magyarországon
Soha nem találod ki, hogy hova…
Casillas újra a spanyol bajnokságban?
Olvasói sztorik