Nemzetközi foci

Valverde nem ért egyet az Atlético edzőjével

A bajnoki menetrenddel is problémája van a Barcelona trénerének.

Ernesto Valverde szerint csupán a lélektani hadviselés miatt nyilatkozta Diego Simeone, hogy az Atlético Madrid nem nyerheti meg a spanyol bajnokságot.

Ezt olvastad már?
Ezért nem edzhet 14 milliárdos stadionjában a Haladás

A két csapat között jelenleg négy pont a különbség, de a katalánok csütörtök este játszanak a Las Palmas otthonában.

‒ Mindannyian tudjuk, hogy Simeone és csapata versenyben van, a tabella pillanatnyi állásától függetlenül mindig harcolnak. Ő sem hiheti, egy másodpercig sem, hogy a bajnokság eldőlt volna, ez nyilvánvaló. Ez csak lélektani hadviselés. Azt is tudjuk, hogy a bajnoki címig hosszú utat kell megtenni – nyilatkozta az FC Barcelona szakvezetője.

Ernesto Valverde arról is beszélt, szerinte igazságtalan, hogy a vasárnapi Barcelona‒Atlético Madrid rangadó előtt a fővárosiak egy nappal többet pihenhetnek, hiszen már szerdán játszották az aktuális meccsüket, ráadásul hazai pályán, míg a katalánoknak csütörtökön kell pályára lépniük, utána pedig hosszú utazás vár rájuk a Kanári-szigetekről.

Valverde kifakadt a Barcelona legutóbbi sajtótájékoztatóján Fotó: Josep LAGO / AFP

‒ A menetrend számunkra ezen a héten nehéz és ellenünk dolgozik. Sok kérdés vetődik fel ezzel kapcsolatban, kétségtelenül nem mindenki számára előnyös sportszakmailag. A La Ligáról beszélünk, ezért a ligának következetesnek kellene lennie, és a vasárnapi mérkőzést kellett volna szem előtt tartania ‒ magyarázta.

Olvasói sztorik