NB I

Ezért nem edzhet 14 milliárdos stadionjában a Haladás

Nem sikerült minden tökéletesre...

Szerdán az Illés Akadémiáról átköltözött az új stadionba a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata, amely az építkezés ideje alatt Sopronban játszott.

Ezt olvastad már?
Állítólag megállapodott a Barcával, és máris ontja a gólokat – VIDEÓ

A városi közgyűlés elfogadta az önkormányzati tulajdonban lévő Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. üzleti tervét, amelyben 2019. június 30-ig szóló megállapodást köt a stadion üzemeltetéséről a futballklubot tulajdonló Szombathelyi Haladás Kft-vel.

Tóth Miklós ügyvezető a klub honlapján elmondta, ennek ellenére az edzések többsége továbbra is az Illés Akadémián lesz, ahol bérelt konténerekben öltöznek a játékosok.

„Az edzések döntő részét a jövőben is az Illés Akadémián tartjuk, hiszen a stadion kialakítása miatt lényegesen kevesebbet süti a nap a gyepszőnyeget, mint korábban. Ezért aztán kímélni kell. Természetesen szeretnénk minél többet a centerpályán készülni, de azt tudni kell, hogy hét közben a külföldi csapatok zöme sem a stadionban, hanem az edzőközpontban tréningezik” – nyilatkozta.

Hozzátette, eddig várakozáson felül szerepelt a csapat.

Hogy mi volt a pontos várakozás, azt nem lehet tudni, mindenesetre meglepő a kijelentés, hiszen jelenleg kiesőhelyen áll a Haladás…

Továbbra sem tökéletesek a feltételek Szombathelyen Fotó: Bonyhádi Zoltán/Nyugat.hu

„Az Illés Akadémián bérelt konténerek a rendszeres használat miatt egyre rosszabb állapotba kerültek, így az utóbbi időben már nem minden igényünket elégítették ki. Sajnos a pályaviszonyok továbbra sem ideálisak, nem egyszerű, hogy egész héten műfüvön készülsz, szombaton pedig ilyen-olyan minőségű gyepen kell futballoznod. De a lényeg, hogy végre hazatértünk” – tette hozzá Halmosi Péter csapatkapitány.

Olvasói sztorik