Nemzetközi foci

Magyar sportvezető a világfutball tetején ‒ hivatalos

Csányi Sándor újabb magasságokat hódított meg.

FRISS:

Az MLSZ honlapja szerint az 55 európai tagállam egyhangúlag a magyar sportvezetőt kérte fel a pozíció betöltésére. Hivatalos kinevezésére a nemzetközi szövetség nyári, moszkvai kongresszusán kerül sor.

– Fontos, hogy a tendencia megforduljon, amely szerint a nagyok még nagyobbá válhatnak, a kisebbek pedig aránytalanul lemaradnak klub- és válogatott szinten is. Azért is dolgozni fogok, hogy a jó szabályozás eredményeként a fiatal játékosok több lehetőséghez jussanak, és hogy a szabadidős és a női futball erősödjön a világ minden táján – nyilatkozta megválasztása előtt Csányi.

Csányi Sándor halmozza a pozíciókat a nemzetközi szervezetekben Fotó: MARIJAN MURAT / DPA

Azzal, hogy MLSZ első embere az UEFA és a FIFA vezető testületének is tagja, példátlan sportdiplomáciai eredményt ért el. A végrehajtó bizottsági és a FIFA-tanács tagság mellett Csányi Sándor vezeti az UEFA válogatottak versenyeztetési bizottságát, és tagja az UEFA pénzügyi bizottságnak is.

Barcs Sándor töltötte be a FIFA alelnöki tisztségét 1972-től, amikor megbízott UEFA-elnökként automatikusan megkapta az alelnöki pozíciót is, ám Csányi Sándor az első olyan magyar, aki választás után szerezte meg ezt a befolyásos tisztséget.

Korábban írtuk:

A bumm.sk című magyar nyelvű szlovák portál cikke szerint Csányi Sándor lesz a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke, ráadásul órákon belül, az európai szövetség (UEFA) pozsonyi kongresszusát sor kerül a megválasztására.

Ezt olvastad már?
BL: ezért hagyhatja ki az év meccsét Neymar – VIDEÓ

Az MLSZ elnöke a korrupciós ügyek miatt lemondott spanyol Ángel Maria Villar helyét veszi át, ráadásul nem is lesz szükség szavazásra, mert nincs ellenfele. Csányi megbízatása egy évre szól majd.

Az európai szervezet végrehajtó bizottságának tagjaként egyébként is jelen lenne Pozsonyban. A szlovák szövetség honlapja szerint a posztra nem kiszemelték Csányit, hanem ő maga jelentkezett érte.

A nemzetközi szövetségnek nyolc alelnöki helye van.

Csányi Sándort megválasztották Fotó: www.mlsz.hu
Olvasói sztorik