Nemzetközi foci

Guardiola meglepően szerény maradt a kupagyőzelem után

Szerinte vannak fontosabb trófeák is a Ligakupánál.

A Manchester City nyerte az angol Ligakupát, miután a vasárnapi, londoni döntőben 3-0-ra legyőzte az Arsenalt.

Ezt olvastad már?
BL: ezért hagyhatja ki az év meccsét Neymar – VIDEÓ

A bajnokságban 16 pontos előnnyel listavezető manchesterieknek ez volt az első trófeájuk 2016 nyarán érkezett trénerükkel, Josep Guardiolával, aki korábban az FC Barcelonával 14, a Bayern Münchennel pedig hét elsőséget ünnepelhetett a különböző sorozatokban.

A Wembley Stadionban Sergio Agüero révén szerzett vezetést a City, majd a második félidőben a csapatkapitány Vincent Kompany és David Silva is betalált.

Guardiola a meccs után meglepően szerényen nyilatkozott. Hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy megkönnyebbülne ettől a sikertől, amit elsősorban a klub tulajdonosainak és szurkolóinak ajánlott.

‒ Fontos, hogy ez a Manchester City sikere, és nem az enyém. Vannak trófeák, amelyek fontosabbak ennél, de természetesen boldogok vagyunk ‒ magyarázta a katalán tréner.

Josep Guardiola számára vannak fontosabb trófeák is ennél Fotó: KIERAN GALVIN / NURPHOTO

Amikor megkérdezték, miért nem ment fel a pályára a trófea átadásakor, csak annyit mondott, hogy jobb a kispadról nézni a ceremóniát.

‒ Az első félidő nem volt valami jó, sokszor az egyszerű passzokat is elhibáztuk, de a második felvonásban már bátrabban, jobban játszottunk, sőt kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk ‒ magyarázta.

Guardiolának ez volt a 11. kupadöntője Spanyolországban, Németországban és Angliában összesen, és ezek közül tízet megnyert.

Az FA Kupa nyolcaddöntőjében a harmadosztályú Wigan Athletic búcsúztatta a Manchester Cityt, a menedzser szerint ezért is nagyon fontos volt a Ligakupa megnyerése.

‒ Most már a Premier League-re kell összpontosítanunk, hiszen további győzelmekre van szükségünk, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőbe akarunk kerülni ‒ szögezte le.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik