Nemzetközi foci

Az egyik oldalon Messi, a másikon a rémálma

Pablo Maffeónak egyszer már sikerült levennie a pályáról a katalánok klasszisát.

A spanyol bajnokság meglepetéscsapatát, a nyolcadik helyen álló Gironát fogadja szombat este a Barcelona a huszonötödik fordulóban. Az újonc gárda több nagycsapat orra alá is borsot tört már a most futó szezonban: hazai pályán legyőzte a Real Madridot, valamint két alkalommal is döntetlent játszott az Atlético Madriddal.

Csalódottan nyilatkozott…
Nagy Ádám elgondolkozott: „Rosszabb játékos vagyok?”

A Barcelona ugyan az őszi találkozón 3-0-ra nyert idegenben a Girona ellen, de nem volt könnyű dolguk Messiéknek, két öngóllal alakult ki a végeredmény. Azon a meccsen figyelt fel a labdarúgás világa Pablo Maffeóra, aki rendkívül szorosan őrizte és levette a pályáról az argentin zsenit.

A 20 éves hátvéd neve nem véletlenül volt ismeretlen, maga Messi sem tudta, ki tapadt rá. A spanyol védő a lefújás után elmesélte, hogy az argentin a meccs közben kérdezősködött.

Messit hatástalanította Maffeo Gironában Fotó: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP

– Megkérdezett néhány dolgot, hogy tényleg a Manchester City adott-e kölcsön, illetve mennyi idős vagyok. Nagyon jó volt – nyilatkozta a szeptemberi bajnoki után Maffeo.

Természetesen ezúttal is a Barcelona a meccs esélyese, de a teher nélkül játszó vendégek okozhatnak kellemetlen perceket, ha Suárezék félvállról veszik őket. Az előzetes várakozásokkal ellentétben a kisebb sérüléssel bajlódó Gerard Piquét is nevezte Valverde a keretbe, de a védelem tengelyébe egyelőre Umtiti és Vermaelen kerülhet.

A Marca szerint Philippe Coutinho és Ousmane Dembélé is a kezdőben kaphat helyet, a lap pedig azt írja, itt az ideje, hogy a 160 és a 140 milliós játékos bizonyítson.

A két katalán csapat összecsapását a Sport2 TV 20:45-től élőben közvetíti.

A Marca várható kezdőcsapatai Fotó: marca.com
Olvasói sztorik