Légiósok

Nagy Ádám elgondolkozott: „Rosszabb játékos vagyok?”

A magyar játékos nem adja fel a harcot, de kiemelte: „Ebben az egész szezonban az a nehéz, hogy az ember szépen lassan azért leépül."

Nagy Ádám első olasz szezonjában hamar alapemberé nőtte ki magát a Bolognában. A 2017 –2018-as szezonban aztán valami megváltozott, a magyar középpályás az aktuális idényben csupán öt bajnokin jutott szóhoz. A kialakult helyzetről a A DIGI Sport olasz futballal foglalkozó Csizmaszár című műsorában beszélt a magyar játékos.

EZT FIGYELD!
Lefordulsz a székről, ha meglátod a Real Madrid kezdőcsapatát

– Ha a tavalyi évből indulok ki, azt kell mondjam, nem vagyok Donadoni embere. Ugyanakkor érdekes, mert mindeközben nem változott meg a kapcsolatom a mesterrel, egyszerűen edzői döntés miatt nem játszok, ennél okosabbat nem tudok mondani.

– A szezon elején mondta Donadoni, hogy ne kapkodjak, legyek türelmes, eljön az én időm is. Mostanában ilyen beszélgetésem nem volt vele, a kommunikáció ugyanakkor folyamatos, de egész egyszerűen az én pozícióban más emberrel számol.

Nagy Ádám edzői döntés miatt marad ki a kezdőből Fotó: ALESSIO MORGESE / DPPI Media / DPPI

„A csapat hasznára tudnék lenni”

– Az első évem nem volt olyan rossz, főleg úgy, hogy a magyar bajnokságból igazoltam a Serie A-ba. Úgy érzem, ebben a szezonban méginkább a csapat hasznára tudnék lenni, ezért is sajnálom, hogy ilyen kevés játéklehetőséghez jutok.

– Reménykedem, hogy a hátralévő mérkőzéseken legalább ötször pályára lépek, persze az összes mérkőzéseken szeretnék játszani.

A magyar játékos nem adja fel

– Attól nem kell félni, hogy feladom, teszem a dolgomat. Az a nehéz, hogy dolgozom napról napra, hétről hétre, de nincs meg az eredménye, mert amikor bizonyítani kell vagy lehetne, akkor nem kapom meg a lehetőséget.

– Ebben az egész szezonban az a nehéz, hogy az ember szépen lassan azért leépül. Tavaly kezdtem elhinni, hogy ez a Serie A, igen, tudok itt játszani, van keresnivalóm, tudok itt fejlődni, vagy akár tovább is lehet menni innen. Ehhez képest aztán jött egy olyan második év, amikor kevesebb játéklehetőséghez jutottam, és azon járt az agyam, azon gondolkoztam, hogy ezek szerint rosszabb játékos vagyok?

A magyar játékos nem adja fel a harcot Fotó: Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY

Volt realitása a téli klubváltásnak?

– Való igaz, voltak beszélgetések januárban. A klub egyrészt úgy állt ehhez az egész ügyhöz, hogy ragaszkodnak hozzám. A sportigazgató és a vezetők nagyon szerették volna, hogy maradjak. Lett volna lehetőség arra, hogy akár kölcsönbe távozzak. Őszintén mondom ugyanakkor, hogy bennem nem igazán fogalmazódott meg a váltás lehetősége, mivel továbbra is azt érzem, hogy Bologna tökéletes hely arra, hogy kiteljesedjek, csak lehetőséghez kell jutnom.

A válogatottról

– A válogatott miatt is nagyon fontos lenne sok-sok játéklehetőséghez jutni. Abszolút megértem, hogy egy válogatottnál a szövetségi kapitány azokra szeretne támaszkodni, akik folyamatosan játékban vannak, emiatt is próbálok még többet dolgozni, még egy lapáttal rátenni, hogy többet játszhassak, mert akkor kicsit nyugodtabb lennék, hogy nagyobb esélyem van a meghívóra.


A teljes beszélgetés ITT érhető el.
Olvasói sztorik