Nemzetközi foci

Bundesliga: kiesés ellen küzdő ellenfél látogat a Herthához

Dárdai csapata játssza a nyitómeccset.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC a német élvonal 23. fordulójának nyitómérkőzésén a kiesés ellen küzdő, a legutóbbi három találkozóját elveszítő Mainz gárdáját fogadja péntek este.

Ezt olvastad már?
Gulácsiék idegenben verték az olasz listavezetőt – VIDEÓ

A Mainz az előző fordulóban a Hoffenheim otthonában kapott ki 4-2-re, a győztes csapat magyar légiósa, Szalai Ádám két gólt szerzett. Az osztályozós helyen álló Mainz a téli szünetet követően indult meg a lejtőn: az azóta lejátszott hat tétmérkőzéséből ötöt veszített el, négyet vendégként.

A Hertha is visszafogottan kezdte az esztendőt, egy vereség után háromszor játszott döntetlent, legutóbb viszont a Leverkusen otthonában meglepetésre 2-0-ra nyert.

Dárdai csapata legutóbb december közepén nyert otthon Fotó: Carmen Jaspersen/DPA/AFP

Dárdai elmondta, hogy Davie Selke és Jordan Torunarigha is felépült és edzésbe állt, úgyhogy ismét számíthat rájuk. Hozzátette, saját csapatától harcos játékot vár, mert az ellenfélnek számos jó tulajdonsága van, „remekül küzdenek és futnak, jó gólszerzőik vannak, de a védelmük és a kapusuk is jó”.

A Mainz legutóbb január 20-án nyert, amikor a VfB Stuttgartot győzte le 3-2-re. Dárdai ugyanolyan küzdelmes hozzáállásra számít a riválistól, ezért futásban és koncentrációban a maximumot várja el a játékosaitól, mert tényleg szeretnének nyerni, ez a pontok miatt is nagyon fontos.

A leverkuseni győzelmet most kell bearanyozni – mondta Michael Preetz klubmenedzser, vagyis a legutóbbi bravúr akkor lesz igazán értékes, ha odahaza is sikerül nyerni. Hozzátette, meg kell várni a következő három meccset, csak utána lehet arról beszélni, hányadik hely lehet a realitás a berlinieknek a szezon végén.

„Nem kérdés, hogy ez egy fontos meccs számunkra, mert győzelem esetén nyugodtan mehetnénk a következő két, rendkívül éles idegenbeli meccsünkre” ‒ vélekedett Preetz.

Dárdai leszögezte, ha a Mainz ellen nyernek, akkor nagyon stabilnak tűnik a helyzetük.

Szalai korábbi csapata, a Schalke otthonában szerepel Fotó: UWE ANSPACH / DPA

A nyolcadik helyen álló Hoffenheim a hatodik, hozzá képest hárompontos előnyben lévő Schalke 04-hez látogat, míg a Gulácsi Pétert foglalkoztató, második RB Leipzig a forduló rangadóján a negyedik Eintracht Frankfurtnál vendégeskedik hétfőn.

A kilenc bajnoki találkozó óta százszázalékos, listavezető Bayern München a VfL Wolfsburg vendége lesz szombat délután. A címvédő legutóbb november végén, a Mönchengladbach otthonában szenvedett vereséget, azóta a sorozatban aratott kilenc bajnoki sikere mellett legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligájában, illetve búcsúztatta a Borussia Dortmundot és a Paderbornt a Német Kupában.

Jupp Heynckes vezetőedző együttesének következő ellenfele az előző fordulóban a Werder Bremen vendégeként kapott ki 3-1-re, míg legutóbbi három hazai mérkőzésén a lehetséges kilenc pontból mindössze kettőt tudott begyűjteni.

Olvasói sztorik