Nemzetközi foci

„Szalah van olyan jó, mint Messi és Ronaldo”

Csupa jót mondanak a Liverpool egyiptomi csatáráról.

A kameruni Samuel Eto’o szerint a Liverpool egyiptomi csatára, Mohamed Szalah valószínűleg az egyik legjobb játékos a világon, olyan, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

Ezt olvastad már?
Dalba foglalták Szalai Ádámot a boldog szurkolók

Sokáig úgy tűnt, Szalah nem tér vissza a Premier League-be, hiszen korábbi klubja, a Chelsea kölcsönadta a Fiorentinának és az AS Romának. Amikor a Liverpool 34,3 millió fontért megvásárolta, senki nem tudta, mire lesz képes, de azóta is szenzációs formát mutat, már 21 gólnál jár a bajnokságban.

„Valószínűleg ő az egyik legjobb játékos a világon. A Liverpoolban mutatott teljesítménye nagyszerű, és számomra mindig öröm, ha az afrikai játékosok a legmagasabb szinten vannak” – nyilatkozta Eto’o.

Hozzátette, Szalah megérdemli, hogy Afrika legjobbjának választották, és remélhetőleg több alkalommal is megkapja majd ezt a díjat.

Az elefántcsontparti Didier Drogba úgy vélekedett, Jürgen Klopp a megfelelő menedzser Szalah számára. A Chelsea-ben együtt játszottak, emlékei szerint José Mourinho nem bízott kellőképpen az egyiptomiban.

Emberek kávéznak Mohamed Szalah portréja alatt, Kairóban Fotó: Ahmed Awaad/NurPhoto

„Mindig is jó játékos volt. Mindannyian tudtuk, hogy több van benne. Talán most olyan menedzserrel dolgozik, aki hajlandóak nagyobb felelősséget tenni a vállára. Olaszországban is nagyon jól teljesített egy nagy klubban, most pedig Angliába még jobban játszik. Fantasztikus!” – vélekedett Drogba.

Szalah hamarosan Spanyolországba igazolhat, hiszen még csak 25 éves, és a Real Madrid vele pótolná a 33 esztendős Cristiano Ronaldót. Drogba szerint azonban az egyiptomiból Liverpoolban csapatkapitány válhat.

Olvasói sztorik