Légiósok

Dalba foglalták Szalai Ádámot a boldog szurkolók

A magyar csatár elmondta, mit érzett a duplázás után.

Szalai Ádám két gólt lőtt, csapata, a Hoffenheim pedig 4-2-re legyőzte a vendég Mainz együttesét a német bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.

Ezt olvastad már?
Rutinos magyar bajnokkal erősített a Kondás-csapat – hivatalos

A magyar válogatott csatár a 27. percben kiváló labdát kapott Serge Gnabrytól, majd egy technikás megoldással a nigériai hátvéd Leon Balogun és a kapus Robin Zentner lábai között a hálóba lőtt.

A vendégek egy perccel később egyenlítettek, de a második félidőben a horvát Andrej Kramaric ismét a hazaiaknak szerzett vezetést. A 79. percben Dennis Geiger adott remek labdát Szalainak, aki ezúttal Daniel Brosinski lábai között a kapu hosszú alsó sarkába lőtt.

A hajrában ismét betaláltak a vendégek, majd Kramaric is megszerezte második gólját, így alakult ki a 4-2-es végeredmény. A Hoffenheim legutóbb december 13-án nyert bajnoki mérkőzést.

„Az elmúlt hetekben keményen dolgoztunk, nem volt könnyű időszak számunkra, de ma kifizetődött. Nem volt egyszerű a mérkőzés, ám a második félidőben sikerült nagy nyomást helyeznünk ellenfelünkre, és megérdemelt győzelmet arattunk” – nyilatkozta Szalai Ádám.

Szalai Ádám korábbi csapata ellen duplázott Fotó: UWE ANSPACH / DPA

Hangsúlyozta, a Mainz ellen szerzett góljai nem különlegesek számára, mert már régen volt, amikor ott játszott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy segíthettem a csapatnak. Örülünk, hogy ebben az évben végre három pontot ünnepelhetünk” – tette hozzá.

A Bild című napilap beszámolójából kiderült, hogy a szurkolók spontán versikét költöttek örömükben, és belefoglalták honfitársunk nevét is. A lényege az: mindegy, hogy süt a nap, vagy felhős az ég, ha Szalai Ádám megint betalál, akkor mindenkinek egyértelmű, hogy a Hoffenheim számára jövőre irány az európai kupaporond!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik