Nemzetközi foci

Conte kiborult, és hülyeséget emlegetett

Esetleges kirúgásáról nyilatkozott a Chelsea edzője.

Antonio Conte első angliai idényében megnyerte a Premier League-t a Chelsea menedzsereként, a mostani szezonban viszont gyengébben teljesít csapata, legutóbb például a Watford otthonában veszített 4-1-re.

Ezt olvastad már?
Dalba foglalták Szalai Ádámot a boldog szurkolók

A pletykák szerint hamarosan Luis Enrique váltja az olasz szakembert, aki már a nyilvánosság előtt is beszélt a londoniak és saját maga helyzetéről.

„Nem csak azért folytatod a munkát egy menedzserrel vagy egy edzővel, mert az egyik szezonban elért valamit, hanem mert nem bízol benne, és együtt építitek a csapatot. Ez nem azt jelenti, hogy nyerned kell valamit, mert ez nem egyszerű dolog, különösen Angliában. Ha győzöl, akkor sem biztos, hogy a klubnál boldogok és elégedettek lesznek, és maradhatsz, ebben az esetben pedig valóban el kell küldeni az edzőt” – fejtegette Conte.

Hangsúlyozta, ahol bíznak az edzőben és a munkájában, ott akkor is vele folytathatják az építkezést, ha éppen nem nyer.

„Kétféleképpen lehet. Van egy hülye út és egy intelligens út. Ez a véleményem. Ugyanakkor nagyon tisztelem mindenki véleményét. Ha a klubnál úgy döntenek, hogy elküldenek ‒ nem tudom, mikor ‒, az azért lesz, mert nem elégedettek a munkámmal. A szerződésem 2019-ben lejár, de szeretnék maradni és folytatni a munkát” – magyarázta.

Conte is tudja, hogy veszélyben az állása Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

A Juventus és az olasz válogatott korábbi edzője úgy fogalmazott, nagyon boldog a játékosai elkötelezettsége és viselkedése miatt, hiszen minden nap arra törekednek, hogy leküzdjék a jelenlegi helyzetet.

„A bajnokság negyedik csapatáról beszélünk, amely arra készül, hogy szembenézzen a Barcelonával. Az FA Kupában versenyben vagyunk, a Ligakupában pedig az elődöntőbe jutottunk. Megértjük, hogy amikor két meccset veszítünk sorozatban, a helyzet nem egyszerű, de ez az egész olyan, mintha a kiesőzónában lennénk, pedig valójában eleget teszünk az elvárásoknak. Nem hiszem, hogy bárki is bízott volna abban, hogy megvédjük a címünket. Ha jól emlékszem, mindenki arról beszélt, hogy a két manchesteri csapat küzd majd a bajnoki címért” – fejtegette Conte.

Az olasz szakvezető emlékeztetett, hogy eleinte az előző idényben is a City és a United mögött voltak.

„Túl sok a pletyka a klub körül, körülöttem és a csapat körül. Talán az embereknek kicsit jobban kellene mérlegelniük, de megértem, hogy meg kell élnünk ezt a nyomást, ez részemről a játékosok részéről is rendben van” – mondta végül.

Olvasói sztorik