Nemzetközi foci

Bajban a Barcelona: egyetlen bevethető középső védőjük maradt

Umtiti eltiltott, Piqué és Vermaelen sérült, Mina viszont legalább bemutatkozott.

Ritka, hogy úgy elfogynak egy csapat védői egy mérkőzésre, mint ahogyan most történik a Barcelonával a Getafe elleni vasárnapi bajnokira. A négy középső védőből ugyanis várhatóan csak egy lesz bevethető, az újonc Yerry Mina – írja az eurobarca.hu.

A kolumbiai már bemutatkozott csereként a Valencia ellen, de minden bizonnyal most játszhat először teljes meccset, mert hogy nincs kire lecserélje őt Ernesto Valverde. Samuel Umtiti a sárga lapos eltiltását tölti. Thomas Vermaelen még nem gyógyult meg a sérüléséből, és még ha szombaton edzene is a csapattal, nincs arra esély, hogy vasárnap már lejátsszon 90 percet.

Ezt olvastad már?
Szexbotrányok: Buffon, Lavezzi és Leicester-játékosok is jártak már Dele Allihoz hasonlóan – FOTÓ, VIDEÓ

Gerard Piqué pedig egyértelműen nem egészséges. A múlt hétvégén elszenvedett térszalag-húzódása nem súlyos eset, de muszáj pihentetnie a lábát, különösen úgy, hogy Valenciában kapott terhelést bőven. Piqué csak a meccs jelentősége miatt játszott, egyébként viszont pihennie kell, és kezeltetnie a sérülését.

Minden jel szerint Piqué nem fog játszani a Getafe ellen. Yerry Mina párja pedig jó eséllyel Serio Busquets lehet, akinek a képességeit általában nem lenne érdemes elpazarolni úgy, hogy védőt játszik, de egyébként nyilvánvalóan képes erre is.

Mina legalább játszhat Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik