Nemzetközi foci

A PSG edzője elmondta, miért igazolták le Mbappét

A Real Madrid elleni BL-párharcról is nyilatkozott.

Exkluzív interjút adott a Marca című spanyol lapnak Unai Emery, a Paris Saint-Germain vezetőedzője. Azt is megkérdezték tőle, hogy a tavaly nyáron igazolt tinédzser, Kylian Mbappé a világ legjobb játékosává válhat-e?

Ezt olvastad már?
Dárdai: a válogatottnál sok minden szétcsúszott

„Nagy jövője van, de soha nem tudhatod, milyen pályát fut be. Párizsból származik, márpedig korábban ezek a játékosok nem jöttek Franciaországba, a PSG nem tudta megtartani őket, külföldre mentek. Most akár 15 évet is eltölthetnek itt, ami egy óriási lépés. A Real Madrid és a Barcelona is Kyliant akarta, de a PSG-nek megvan az ereje, hogy itt tartsa, ebben a francia projektben. Úgy gondolom, Mbappé szerződtetésére nem anyagi, hanem sportszakmai okok miatt került sor” – nyilatkozta a vezetőedző.

Hozzátette, szerinte a sportág számára jó, hogy vannak olyan tőkeerős klubok, mint például a PSG és a Manchester City. Mbappé jelenleg csak kölcsönben van a párizsiaknál, nyáron 180 millió eurót kell fizetniük érte. Erre Emery úgy reagált, hogy természetesen ügyelnek a gazdasági egyensúlyra, és tiszteletben tartják az UEFA által bevezetett pénzügyi szabályokat.

A beszélgetés során az ugyancsak tavaly nyáron igazolt Neymar is szóba került.

Kylian Mbappé a világ legjobbjává válhat Fotó: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

„Valenciában voltam David Villa, David Silva, Albiol, Carlos Marchena és Ruben Baraja, Sevilla pedig Ivan Rakitic edzője. Aztán Párizsba kerültem, és a legmagasabb szintű játékosok között találtam magamat. Neymar kétségtelenül arra született, hogy a világ legjobbja legyen. Soha nem volt még olyan játékosom, mint ő, hálás vagyok, hogy vele dolgozhatok” – szögezte le a tréner.

Hangsúlyozta, Neymar elhagyta a komfortzónáját, amikor távozott Barcelonából, ez is azt mutatja, hogy sikeréhes, és a tehetségét a csapat sikereinek rendeli alá.

Kylian Mbappé korábban azt nyilatkozta, „Madridba megyünk, hogy üzenetet küldjünk a labdarúgás világának.” Ami a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt illeti, a vezetőedző egyetért fiatal csatárával.

„Aznap a világ középpontjában leszünk, ez a meccs nyugodtan lehetne a döntő is. Az üzenet az, hogy hiszünk magunkban, készek vagyunk a mérkőzésre a Real Madrid ellen, amely az elmúlt négy BL-ből hármat megnyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik