Nemzetközi foci

A Manchester United középpályása tagadja a bundavádakat

Pedig ő is a gyanúsítottak között van.

A Manchester United spanyol középpályása, Ander Herrera továbbra is tagadja, hogy bundázott volna.

A spanyol bíróság a 2011 májusában lejátszott Levante‒Real Zaragoza (1-2) mérkőzés manipulálását vizsgálja. A találkozón Herrera kezdő volt a vendégeknél, és a 72. percben lecserélték. Magyar csapattársa, Pintér Ádám a cseresorból nézte végig a találkozót.

Ezt olvastad már?
Dárdai: a válogatottnál sok minden szétcsúszott

„Ahogyan 2014-ben ‒ amikor ez a kérdés felvetődött ‒ kijelentettem, soha nem volt és soha nem lesz semmi közöm az eredmények manipulálásához. Ha bármikor felkérnek, hogy tanúskodjak a bírósági tárgyaláson, örömmel megyek, mert a lelkiismeretem teljesen tiszta. Szeretem a labdarúgást és hiszek a tisztességes játékban, a pályán, és a pályán kívül is” – áll a középpályás közleményében.

A mérkőzés tétje a bennmaradás volt, amit az idegenben győztes Zaragozának sikerült kiharcolnia. A hírek szerint több mint negyven ember közreműködésével valósult meg a bundázás. Az ügyet már nem először tárgyalják Spanyolországban, a vétkesek hat hónaptól négy évig terjedő szabadságvesztésben részesülhetnek.

Ander Herrera bajba kerülhet, ha bizonyosodik a bűnössége Fotó: OLI SCARFF / AFP

A spanyol rádióban elhangzott, hogy minden játékost behívnak majd tanúskodni, aki érintett volt a meccsen. A vádirat szerint 850 ezer fontot juttattak el a Levante vezetőségének és játékosainak, hogy a pénzt közvetlenül Javier Aguirre edző és több kulcsjátékos, például Ander Herrera utalták át a mérkőzést követő napokban. A banki utalásokra állítólag bizonyítékok vannak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik