Nemzetközi foci

„BL-döntővel érnek fel a Nemzetek Ligája-meccsek”

Leekens nem ad ajándékba válogatott meghívókat.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Telkiben a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens, aki hosszasan értékelte a szerdai Nemzetek Ligája-sorsolást – ide kattintva elolvashatod, hogy áll az ellenfelek feltérképezésével.

Ezt olvastad már?
Már Barcelonában van a katalánok legújabb igazolása

– További két meccset tervezünk júniusra, de még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél – nyilatkozta Telkiben Leekens kapitány. – Számunkra minden meccs egy Bajnokok Ligája-döntővel ér fel a Nemzetek Ligájában. Az elemzés rendkívül fontos, nem csak abból a szempontból, hogy mi mit tudunk pontosabban tenni, hanem hogy a többi csapattal, hogyan tudunk együttműködni, egy új szellemiséget bevinni a magyar válogatott életébe. Nulla pontról indulunk, mint mindenki. Arra kell választ kapni, hol állunk most, milyen a hangulat, a lelkesedés. A játékosoknak magukra kell váll vállalniuk a felelősséget, mi a segítőkkel folyamatosan figyeljük őket a klubjaikban, valamint az U21-es játékosokat is. Megpróbálunk minden adatot összegyűjtni, ezekkel öt százalékkal javítható a csapat teljesítménye.

Leekens nem ad ajándék meghívókat Fotó: BRUNO FAHY / BELGA MAG / BELGA

– Nálam nincsenek ajándék meghívók, ki kell harcolniuk mindezt a játékosoknak. Amennyiben egy klubcsapat a BL- vagy EL-csoportkörbe bejut, az a játékosoknak és a válogatottnak is jó, de ha a nemzeti csapat ér el jó eredményt, az is kihat a klubfutballra is – magyarázta a belga edző. – Fontos, hogy a játékosok szeressék a nemzeti mezt, tegyenek meg érte mindent. Az sem biztos, hogy a legjobb játékosok fognak bekerülni, mert számomra az a fontos, hogy a maximumot nyújtsák és legyen bennük teljesítési kényszer. A szurkolókat nem lehet becsapni, ki kell tenni a szívüket a pályára. Lesznek hibák, de egyre jobbak leszünk, keményebben kell dolgoznunk, mint másoknak, akkor érhetünk el jó eredményeket. Örülök annak, hogy a feleségem is velem jött Magyarországra, érzi azt, hogy számomra ez egy fontos munka. Látom és érzem, hogy mindenki rendkívül emocionális ebben az országban és szeretik a focit, itt sokkal jobban előjön ez az emberekből, mint bárhol máshol, ahol eddig dolgoztam. Amikor nem megy a csapatnak, az is előtör a szurkolókból. Ha van bennünk elhivatottság és akarat, akkor tudunk ezen változtatni.

Olvasói sztorik