Válogatott

Leekens friss információkkal rendelkezik két csoportellenfelünkről

Izzította kapcsolatait a szövetségi kapitány.

Mint ismert, szerdán megtartották a 2018 szeptemberében induló Nemzetek Ligája sorsolását, Magyarország pedig a Görögország, Finnország, Észtország hármast kapta a C-divízió 2. csoportjában. Csütörtök délelőtt a válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens sajtótájékoztatón mondta el véleményét a sorozatról és az ellenfelekről.

– „Jó napot” – köszönt be magyarul a belga tréner a sajtótájékoztató elején. – Nagyon jó érzés volt ott lenni Lausanne-ban a sorsoláson számos más nemzet képviselőjével, láttuk, hogy mindenki mennyire izgatott volt az új sorozat miatt. Korábban már mondtam, hogy nem szeretnék három fős csoportban lenni, ez meg is valósult, kiegyenlített kvartett jött létre. Voltak meglepetések is a sorsolás során, például a németek csoportja nagyon erős lett és a belgáké is érdekes. A mi kvartettünkben mindhárom csapat hasonló típusú focit képvisel. Görögország nagyon hullámzó teljesítményt mutat, friss információkkal rendelkezem róluk és az észtekről is a belga kapcsolataimon keresztül, hiszen Belgium egy csoportban volt velük a vb-selejtezőkön. Már tegnap elkezdtük a munkát, megkaptuk a belgáktól a görögök és az észtek elleni találkozó videó felvételeit. Nekünk a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy őket legyőzzük, a felkészülés első két állomása pedig a kazahok és a skótok elleni felkészülési meccs lesz.

Fontos hírek egy helyen!
Pörög az átigazolási piac: Neymar, Bale, Özil, Bogdán
Leekens bizakodó Fotó: Ryad Kramdi / AFP

– Finnországgal kezdünk idegenben, rendkívül fontos lesz, ekkorra már tudnunk kell, milyen szinten vagyunk, kétszáz százalékosan kell készen állnunk – folytatta Leekens. – Hajtós, küzdős csapat, igaz az elmúlt időszakban többször is szerencsénk volt ellenünk, de az már a múlt. Nagyon gyorsan következik ezután Görögország, amely nagyon technikás csapat, számos labdarúgójuk topligákban játszik. Otthon játszunk, de sajnos zárt kapuk mögött, ami jelentős hátrány. Csalódott vagyok, hiszen ez egy új kezdet és otthon a játékosok szeretnének bizonyítani és visszanyerni a szurkolók kegyeit, ezt zárt kapuk mögött nem lehet. Dupla erőfeszítést kell tenniük, hogy ebben a nehéz helyzetben is sikeresek legyenek. Az ezután két hazai találkozón lesz igazán szükségünk a szurkolók támogatására, sok minden múlhat ezeken a meccseken, bízom benne, tudnak majd segíteni nekünk a nyomás alatt.

Olvasói sztorik