Nemzetközi foci

Eldőlt: kínai csapatnál folytatja Mascherano – hivatalos

10 millió eurót fizetnek érte a Barcelonának.

Hivatalossá vált, hogy a kínai Hopej Fortune csapatában folytatja pályafutását Javier Mascherano. Jelenlegi klubja, az FC Barcelona kedden közölte, hogy az argentin védő hét és fél év után távozik, szerdán pedig már arról is beszámolt, hogy megszületett a megállapodás az átszerződéséről.

A katalán együttes honlapjának tájékoztatása szerint a 33 éves hátvéd pénteken utazik az ázsiai ország élvonalában szereplő csapathoz, így a Barcelona szurkolói csütörtökön este, az Espanyol elleni, hazai Király Kupa-mérkőzésen búcsúzhatnak el tőle.

Ezt olvastad már?
A Barcelona nem áll le: újabb két bombanév a talonban

A klubcseréről beszámolt a Hopej Fortune is, amely azt írta, megállapodott a Barcelonával és a játékossal is, ennek eredményeként pedig az argentin válogatott futballista azonnal csatlakozik hozzájuk. Pénzügyi részleteket a kínai és a barcelonai klub sem közölt, a katalán sajtó azonban korábban arról írt, hogy a Hopej Fortune 10 millió eurót fizet.

Mascheranót 2010 nyarán a Liverpooltól igazolta az FC Barcelona, amellyel a dél-amerikai légiós 18 trófeát nyert, és öt edzőnél összesen 334 tétmérkőzésen lépett pályára. Chilei edzője, Manuel Pellegrini irányításával a Hopej Fortune legutóbb a negyedik helyen zárt a kínai szuperligában.

Fotó: AFP/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto
Olvasói sztorik